Έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος σε εισπρακτικές και funds για "κόκκινα δάνεια"
20/12/2024 - 01:58
Με απόφαση του επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος) πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ελέγχονται όλες οι εισπρακτικές εταιρείες και τα funds που διαχειρίζονται κόκκινα δάνειαδανειοληπτών και οφειλές προς τραπεζικά ιδρύματα και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, όπως γράφει το dikastiko.gr, αντικείμενο της έρευνας που ξεκίνησε ο κ. Βουρλιώτης είναι να ελεγχθεί ο τρόπος με τον οποίο όλες οι εταιρείες και τα funds που διαχειρίζονται οφειλές δανειοληπτών λειτουργούν εντός του νομοθετικού πλαισίου ή εάν με πράξεις, ενέργειες και παραλείψεις τους διευκολύνουν τη διάπραξη του αδικήματος για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Ακόμη, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται οι αρμόδιοι ελεγκτές της Αρχής θα διαπιστώσουν εάν -και σε ποιες περιπτώσεις- οι εταιρείες διαχείρισης χρέους (funds, κ.λπ.) συμμετέχουν σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Για τον λόγο αυτόν η Αρχή αρχίζει για πρώτη φορά έρευνα σε βάθος χρόνου στα οικονομικά στοιχεία των συγκεκριμένων εταιρειών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή για την έρευνα της Αρχής αποτέλεσε πολύκροτη υπόθεση με δάνεια που δόθηκαν σε επιχειρηματία από συστημική τράπεζα.
Related…
Πηγή: huffingtonpost
Σχετικά άρθρα
- Η αντιπολίτευση των 11 (0.732)
- Εξωδικαστικός Μηχανισμός: Στα 7,9 δισ. ευρώ οι ρυθμισμένες οφειλές έως το Σεπτέμβριο του 2024 (0.732)
- Μαύρα σύννεφα στην οικονομία (0.732)
- Κομισιόν: Παράταση του προγράμματος «Ηρακλής» για την εξυγίανση των τραπεζών από τα «κόκκινα δάνεια» (0.732)
- Εισαγγελία Αρείου Πάγου: Σε εξέλιξη έρευνα για κυκλώματα έκδοσης ανακριβών ποινικών μητρώων (0.268)
Δημοσίευση από AutoPolis, Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα