Η καλύτερη ημέρα της εβδομάδας για να κάνεις αίτηση σε μια δουλειά



12/08/2024 - 08:41

Η υποβολή αίτησης για μια θέση εργασίας μπορεί μερικές φορές να μοιάζει με ναρκοπέδιο. Πώς να περιγράψεις τον εαυτό σου αποτελεσματικά και ειλικρινά σε μια σελίδα; Πώς μπορείς να πείσεις ηλεκτρονικά για τις ικανότητες σου; Πώς κάνεις τον εαυτό σου να ξεχωρίζει;

Λοιπόν, σύμφωνα με έναν ειδικό, κάτι που πολλοί από εμάς δεν λαμβάνουμε υπόψη είναι το timing. Μιλώντας στη HuffPost UK, ο ειδικός σταδιοδρομίας και εκπαίδευσης, Ρόμπι Μπράιαντ από το Open Study College μοιράστηκε τις συμβουλές του για τον σωστό χρόνο υποβολής αίτησης για θέσεις εργασίας.

Κάντε αίτηση την Τρίτη

Ο Μπράιαντ είναι σαφής: «Η ημέρα της εβδομάδας που φτάνει η αίτησή σας στο γραφείο των συνεντευξιαστών μπορεί να βελτιώσει δραστικά ή να επιδεινώσει τις πιθανότητές σας να εξασφαλίσετε μια θέση για συνέντευξη».

Οπως εξηγεί, οι Δευτέρες είναι λίγο-πολύ πολυάσχολες για τους ανθρώπους, καθώς ξεκινούν οι υποχρεώσεις της νέας εβδομάδας. Ενώ αργότερα μέσα στην εβδομάδα μπορεί να χαθούν ανάμεσα στις πιο πιεστικές προτεραιότητες.

Αντίθετα, συμβουλεύει, κάντε αίτηση την Τρίτη για «έξτρα τύχη».

Κάντε την αίτησή σας πριν τις 9 π.μ

«Οι περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται μεταξύ 8 π.μ. και 6 μ.μ., με πολλές βάρδιες να εμπίπτουν στο κλασικό πρόγραμμα 9-5 . Εχοντας αυτό κατά νου, είναι καλύτερο να υποβάλετε την αίτησή σας έγκαιρα!» επισημαίνει ο Μπράιαντ.

Συμβουλεύει, δε, να στείλετε βιογραφικό γύρω στις 8.45 π.μ. για να μπει στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων της ημέρας των ατόμων που θα το παραλάβουν (ηλεκτρονικά).

Μην κάνετε αίτηση τα Σαββατοκύριακα

Ενώ η Τρίτη είναι η καλύτερη μέρα για αίτηση, ο Μπράιαντ υπογραμμίζει ότι οποιαδήποτε άλλη ημέρα της εβδομάδας είναι καλύτερη συγκριτικά με το Σαββατοκύριακο.

«Μπορεί να έχετε χρόνο για αιτήσεις το Σαββατοκύριακο, αλλά μην πατήσετε αποστολή. Απλώς αποθηκεύστε το πρόχειρό σας και ορίστε μια υπενθύμιση για να πατήσετε αποστολή την Τρίτη στις 8:45 π.μ.» επιμένει.

«Πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων δεν σβήνουν τον υπολογιστή τους το Σαββατοκύριακο οπότε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Σάββατο πρωί ή βράδυ Κυριακής δεν είναι πάντα ευπρόσδεκτο», αναφέρει.

Να είστε άμεσοι στις απαντήσεις σας

Οσον αφορά την απάντηση σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από υποψήφιους εργοδότες, προειδοποιεί: « Ο χρυσός κανόνας είναι να απαντάτε πάντα σε οποιοδήποτε email πριν από το τέλος της ημέρας, ακόμα κι αν πρόκειται να ενημεώσετε απλώς ότι λάβατε το email και θα απαντήσετε το συντομότερο δυνατό»

Αυτό, καταλήγει, δείχνει στον πιθανό εργοδότη σας ότι είστε τυπικοί και θέλετε τη δουλειά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αναζητώντας εργασία: Πόσες σελίδες πρέπει να είναι το βιογραφικό

Οι 10 χώρες «παράδεισοι» όπου οι εργαζόμενοι ευημερούν – Και η Ελλάδα που απέχει πολύ

Ο δυνητικός εργοδότης αντί για ναι ή όχι μας απαντά με ghosting: Τι σημαίνει αυτό για εμάς

Θα γίνουμε ποτέ πλούσιοι; Εξαρτάται από ένα και μοναδικό χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς μας

Πηγή: huffingtonpost


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*


Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio