Χρυσός: Σπάει ρεκόρ όλων των εποχών στα 3.500 η ουγγιά εξαιτίας των «πολέμων» Τραμπ
22/04/2025 - 11:05

Νέα αλλεπάλληλα ρεκόρ σπάει η τιμή του χρυσού με την ουγγιά να ξεπερνά σήμερα το όριο των 3.500 δολαρίων για πρώτη φορά στην ιστορία.
Βασικός μοχλός της απίστευτης ανόδου του είναι ο εμπορικός πόλεμος και η ένταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, που προκαλούν πτώση στην Γουόλ Στριτ.
Η τιμή της ουγγιάς του χρυσού ήταν 3.467,87 δολάρια στις 10:30 (ώρα Ελλάδας), αφού είχε φθάσει νωρίτερα το ρεκόρ των 3.500,10 δολαρίων.
Σημαντική άνοδο καταγράφει και το ασήμι η τιμή του οποίου διαπραγματεύεται σήμερα στα 95,562/ kg αυξημένη κατά 0,33%.
Σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας οι τιμές των πολύτιμων μετάλλων αυξάνονται σημαντικά ωστόσο σε αυτή την πολύπλευρη συγκυρία φτάνουν σε επίπεδα που δεν έφτασαν ούτε στη διάρκεια Παγκοσμίων Πολέμων
Related…
Πηγή: huffingtonpost
Σχετικά άρθρα
- Επίθεση Τραμπ στον πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας: Επρεπε να έχει ήδη μειώσει τα επιτόκια (0.495)
- Στον ρυθμό των πολιτικών Τραμπ το 2025 οι διεθνείς αγορές: Αναμένεται άνοδος του δολαρίου και του χρυσού (0.268)
- Χρυσός: Η εκτόξευση της τιμής είναι μια ακόμη «φούσκα»; - Το «στοίχημα» για τα 3.000 δολάρια (0.262)
- Το μυστικό του χρυσού: Πώς δημιουργούνται μεγάλα κομμάτια στο έδαφος (0.261)
- Αιγάλεω: Πυροβόλησαν έμπορο χρυσού για να τον ληστέψουν (0.261)
Δημοσίευση από AutoPolis, Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα