Χρυσοί και χωρίς κόστος κανόνες για τα πιο υπέροχα μαλλιά στις διακοπές



26/07/2024 - 08:47

Το αλάτι σε συνδυασμό με τον δυνατό άνεμο καταστρέφουν την ποιότητα της τρίχαςΤο αλάτι σε συνδυασμό με τον δυνατό άνεμο καταστρέφουν την ποιότητα της τρίχας

Τα είναι ένα αδιαμφισβήτητο στοιχείο ομορφιάς που χαρίζει πολλούς πόντους αυτοπεποίθησης. Μια πλούσια κόμη, ιδιαίτερα στις γυναίκες, θεωρείται σύμβολο θηλυκότητας, γοητείας και υγείας. Όσο όμορφα όμως κι αν είναι τα μαλλιά μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ταλαιπωρούνται και αρχίζουν να χάνουν τη φυσική τους λάμψη. Ειδικότερα την περίοδο των διακοπών η φθορά είναι μεγαλύτερη, αφού τα μαλλιά εκτίθενται συνεχώς στη δυνατή ηλιακή ακτινοβολία, το θαλασσινό αλάτι, το χλώριο, την άμμο και τον αέρα. Όλοι αυτοί οι εξωτερικοί παράγοντες λειτουργούν αρνητικά για την υγεία τους κάνοντάς τα ξηρά και εύθραυστα.  

Μιλήσαμε με την hair expert, Κλεοπάτρα Γρηγοροπούλου, η οποία μας πρότεινε εύκολες λύσεις για να διατηρήσουμε την υγεία των μαλλιών μας σε καλή κατάσταση.

Η χρήση εξειδικευμένων προϊόντων με αντηλιακά φίλτρα θα μειώσει τη φθορά των μαλλιών μαςΗ χρήση εξειδικευμένων προϊόντων με αντηλιακά φίλτρα θα μειώσει τη φθορά των μαλλιών μας

Χρυσοί κανόνες

- Ενυδάτωση: Το ο οργανισμός μας διψά. Όπως φροντίζουμε για την ενυδάτωση της επιδερμίδας μας έτσι είναι σημαντικό να ασχοληθούμε και με την ενυδάτωση των μαλλιών μας. Οι ενυδατικές μάσκες είναι εξαιρετικές για να διατηρήσουν την τρίχα απόλυτα ενυδατωμένη και υγιή. Στο εμπόριο υπάρχουν και μάσκες που δεν χρειάζονται ξέβγαλμα και μπορούμε να τις χρησιμοποιούμε καθημερινά στην παραλία, αλλά και κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου.

- Αντηλιακή προστασία: Επιλέγουμε μια καλή σειρά προϊόντων ενυδάτωσης και λάμψης με αντηλιακό δείκτη. Σαμπουάν, κοντίσιονερ, κρέμα ή μάσκα είναι τα απαραίτητα προϊόντα για να παρέχουμε μια ολοκληρωμένη περιποίηση στα μαλλιά μας. Έτσι, τα προστατεύουμε από την ηλιακή ακτινοβολία και μειώνουμε τον κίνδυνο της ξηρότητας και κατ′ επέκταση της φθοράς.

- Αποφεύγουμε τα θερμαντικά εργαλεία: Το πιστολάκι και το σίδερο χτενίσματος ενισχύουν την ξηρότητα και το σπάσιμο της τρίχας και κάνουν  εντονότερη ψαλίδα στα μαλλιά. Εναλλακτικά μπορούμε να δημιουργήσουμε χτενίσματα με διάφορα αξεσουάρ όπως στέκες, κορδέλες και μαντήλια. Αν τα σπαστά μαλλιά είναι τα αγαπημένα μας μπορούμε να πλέξουμε μια ωραία πλεξούδα, να την αφήσουμε λίγες ώρες ή όλο το βράδυ και το πρωί να έχουμε ένα ανάλαφρα σπαστό μαλλί με φυσικό τρόπο.

Ένα καπέλο παρέχει προστασία στα μαλλιά μας ώστε να αποφύγουμε την ξηρότητα και τη φθορά από την ηλιακή ακτινοβολία. Ένα καπέλο παρέχει προστασία στα μαλλιά μας ώστε να αποφύγουμε την ξηρότητα και τη φθορά από την ηλιακή ακτινοβολία. 

Συμβουλές χωρίς μεγάλο κόστος

- Βούτυρο ή λάδι καρύδας: Κάνει θαύματα στην ποιότητα της τρίχας, ενυδατώνοντάς την και διατηρώντας τη φυσική της λάμψη. Μπορούμε να το χρησιμοποιούμε στις άκρες και να το αφήνουμε και στην παραλία. Θα διατηρήσει την υγρασία των μαλλιών και θα κλειδώσει την απαραίτητη ενυδάτωση.

- Καπέλο ή μαντήλι: Είναι ο πιο απλός και εύκολος τρόπος για να μην ταλαιπωρηθούν τα μαλλιά μας από τη δυνατή ηλιοφάνεια.

- Νερό και Φρούτα: Δεν ξεχνάμε να πίνουμε άφθονο νερό και να καταναλώνουμε πολλά φρούτα και λαχανικά μια και η υγεία των μαλλιών ξεκινά εκ των έσω, από το ζωτικό μέρος της τρίχας, δηλαδή από τις ρίζες των μαλλιών.

Μια επαγγελματική περιποίηση μετά τις διακοπές θα βοηθήσει τα μαλλιά μας να ξαναβρούν την υγιή τους εικόνα Μια επαγγελματική περιποίηση μετά τις θα βοηθήσει τα μαλλιά μας να ξαναβρούν την υγιή τους εικόνα 

Μετά τις διακοπές

- Αφού επιστρέψουμε από τις διακοπές μας είναι καλό να επισκεφτούμε ένα κομμωτήριο για να κόψουμε την ψαλίδα και τις κατεστραμμένες άκρες. Επίσης, είναι σημαντικό να συνεχίσουμε για ένα διάστημα την εντατική ενυδάτωση με μάσκες και ειδικά σαμπουάν.

- Αν παρατηρήσουμε τριχόπτωση – συνήθη κατάσταση μετά από καλοκαιρινές διακοπές- ακολουθούμε ένα πρόγραμμα περιποίησης με αμπούλες και ειδικά σπρέι, κατάλληλα για την αποφυγή της. 

Related…

Πηγή: huffingtonpost


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*


Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio