Φωτιά στην Αττική: Στάχτη 85.000 στρέμματα γης – Αποκαρδιωτικός χάρτης του Copernicus



15/08/2024 - 02:04

Η μεγάλη φωτιά στην Αττική όπως την κατέγραψε ο CopernicusΗ μεγάλη φωτιά στην όπως την κατέγραψε ο Copernicus

Η μεγάλη φωτιά στην Αττική μπορεί να έσβησε, ωστόσο άφησε πίσω της χιλιάδες στρέμματα καμμένης γης και περιουσιών. Η ομάδα χαρτογράφησης της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Copernicus κατέγραψε τουλάχιστον 85.000 στρέμματα καμμένων εκτάσεων. Η πυρκαγιά διένυσε 23 χιλιόμετρα, ενώ επηρέασε δεκάδες περιοχές και είχε 168 ενεργές εστίες.

#EMSR746

As the #wildfire north of #Athens ???????? continues to rage, the ???????? is working together to respond

Our #MappingTeam has delivered its Delineation Product, which, as of 12 August, has detected:

????+8,500 hectares of burnt area
????23 km of fire fronts
????168 active flames pic.twitter.com/zb8SUFDUoX

— Copernicus EMS (@CopernicusEMS) August 13, 2024

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που έχει αφήσει πίσω της η πύρινη λαίλαπα σε Βαρνάβα, Γραμματικό, Μαραθώνα, Παλαιά και Νέα Πεντέλη, Πάτημα Χαλανδρίου, στα Βριλήσσια και την Ανατολή της Νέας Μάκρης. 

Κλιμάκια της ΓΓ Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται στο σημείο για να καταγράψουν τις ζημιές ωστόσο ο πόνος στα μάτια των ανθρώπων που έχουν χάσει τις περιουσίες τους είναι  αβάσταχτος.

Έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα γης, πολλά εξ αυτών καλλιεργήσιμα, κολώνες του ΔΕΔΔΗΕ καταστράφηκαν ενώ υπάρχουν προβλήματα και με την υδροδότηση. Στον Βαρνάβα γίνεται λόγος για πάνω δέκα σπίτια που είτε έχουν καταστραφεί ολοσχερώς είτε έχουν υποστεί εκτεταμένες υλικές ζημιές. Στο Πάτημα Βριλησσίων, επιχείρηση δομικών υλικών κάηκε ολοσχερώς. 

Ζημιές σε επιχειρήσεις, σπίτια και αυτοκίνητα προκλήθηκαν από το πέρασμα της φωτιάς στον Γέρακα. Στις φλόγες παραδόθηκε και επιχείρηση με καυσόξυλα, κάρβουνο και φιάλες υγραερίου. Κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν τις αρχές ότι υπήρχαν φιάλες υγραερίου στο συγκεκριμένο χώρο με αποτέλεσμα οι άνδρες της ΔΙΑΣ να απομακρύνουν έγκαιρα τον κόσμο για να μην κινδυνεύσει κανείς. Καταστροφικό ήταν το πέρασμα της φωτιάς και από το Δασαρχείο της περιοχής. Οι ζημιές οφείλονται κυρίως στις εκρήξεις των φιαλών.

Στη Νέα Πεντέλη κάηκαν σπίτια και σχολείο ενώ καταστράφηκε και το κλειστό γυμναστήριο της περιοχής. Επίσης, αρκετά αυτοκίνητα τα οποία ήταν παρκαρισμένα έξω από σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες ενώ σύμφωνα με εθελοντές τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές είναι γύρω στα 15.

Related…

Πηγή: huffingtonpost


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*


Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio