Το σημείο στον χάρτη που αποφεύγουν τα αεροπλάνα: Γιατί δεν πετούν πάνω από το Θιβέτ



06/09/2024 - 08:28

Το οροπέδιο του Θιβέτ περιλαμβάνει μια τεράστια έκταση και αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια της Κίνας. Όμως, ρίχνοντας μια ματιά στο Flightradar24, την ιστοσελίδα που βρίσκει τις πτήσεις που πετούν live από όλο τον κόσμο, μπορείς να διακρίνεις ότι κανένα αεροπλάνο δεν πετάει πάνω από την συγκεκριμένη περιοχή.

Τα αεροπλάνα πετούν σε διαδρομές προς τα βόρεια και νότια αυτής της τεράστιας περιοχής, αλλά όχι ακριβώς μέσα από αυτήν. Αυτό συμβαίνει επειδή πρόκειται για μια από τις υψηλότερες περιοχές της Γης, με μέσο υψόμετρο περίπου 4.500 μέτρα. Στην πραγματικότητα, περιλαμβάνει πολλές μεγάλες οροσειρές, συμπεριλαμβανομένων των Ιμαλαΐων, όπου βρίσκεται το ψηλότερο βουνό του κόσμου, το Έβερεστ.

Τώρα, πιθανώς σκέφτεστε ότι τα αεροπλάνα πετούν πολύ πάνω από τα 4.500 μέτρα, γιατί να μην περνούν από εκεί; Και αυτό είναι αλήθεια, μιας και το ύψος που πετούν είναι συνήθως τριπλάσιο. Γιατί λοιπόν το υψόμετρο του οροπεδίου του Θιβέτ επηρεάζει τις πτήσεις; Όλα εξαρτώνται από τα επίπεδα οξυγόνου.

Διαβάστε περισσότερα: gazzetta.gr

Adblock test (Why?)

Πηγή: protothema


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Διάφορες ειδήσεις

Σχολιάστε το άρθρο

*


Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio