Το «μεγαλύτερο ελεγκτικό κέντρο της χώρας»: Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Φορολογουμένων από την ΑΑΔΕ
29/12/2024 - 09:52
Το «μεγαλύτερο ελεγκτικό κέντρο της χώρας», με αρμοδιότητα σε όλη την επικράτεια, συστήνει η ΑΑΔΕ: Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Φορολογούμενων (ΚΕΜΕΦ) δημιουργείται στις 17 Φεβρουαρίου και θα αποτελέσει μια νέα πρότυπη ελεγκτική υπηρεσία η οποία προκύπτει από την ενοποίηση του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ) και του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ).
Το ΚΕΜΕΦ, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, διασφαλίζει:
-
Φορολογικό Έλεγχο 360ο, διενεργώντας συνδυαστικούς ελέγχους, ιδιαίτερης πολυπλοκότητας με σύγχρονες ελεγκτικές μεθόδους σε οντότητες-εταιρικά σχήματα και μετόχους -εταίρους -διαχειριστές, που θα εκτείνονται σε μεγαλύτερο εύρος της φορολογικής ελεγκτικής αλυσίδας, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες φοροδιαφυγής ή φοροαποφυγής (πχ έλεγχοι φοροαποφυγής μέσω τεχνητών διευθετήσεων και υβριδικών μέσων, έλεγχοι κρυπτονομισμάτων, NFTs και λοιπών μέσων και εργαλείων κρυπτογράφησης)
-
Ενιαία οργανωτική δομή για καλύτερη διαχείριση και ομοιόμορφη Προσέγγιση Υποθέσεων Ελέγχου
-
Τεχνογνωσία και εξειδίκευση στους ελέγχους
-
Μείωση Κόστους – Εξοικονόμηση Πόρων
Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, τόνισε: «Αξιοποιώντας την ελεγκτική εμπειρία έντεκα ετών προχωρούμε στη σύσταση ενός πρότυπου ελεγκτικoύ κέντρου υψηλών προδιαγραφών για την ολιστική αντιμετώπιση των μεγάλων φορολογικών υποθέσεων, τόσο στο επίπεδο των νομικών προσώπων όσο και των φυσικών προσώπων που συμμετέχουν σε αυτά. Το νέο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Φορολογουμένων στελεχώνεται με εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό, το οποίο θα αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες και τις καινοτόμες ελεγκτικές πρακτικές. Η ενιαία οργανωτική δομή, μας επιτρέπει να ανταποκρινόμαστε στις σύγχρονες προκλήσεις και να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητά μας, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη φορολογική δικαιοσύνη μέσα από ένα περιβάλλον διαφάνειας και εμπιστοσύνης για όλους τους φορολογούμενους».
Πηγή: huffingtonpost
Σχετικά άρθρα
- Προς μείωση της φορολογίας μέσω πάταξης της φοροδιαφυγής: Το «οπλοστάσιο» της ΑΑΔΕ (0.565)
- Ανοχή τέλος για τα καταστήματα εστίασης - Από 1η Σεπτεμβρίου εντατικοί έλεγχοι για τις έξυπνες ταμειακές (0.532)
- ΔΕΟΣ: Η νέα μονάδα ελέγχου της ΑΑΔΕ που αναζητά φοροφυγάδες και λαθρέμπορους (0.532)
- ΑΑΔΕ: Ώρα ελέγχων και προστίμων για IRIS, POS και «έξυπνες» ταμειακές (0.481)
- Kρυπτονομίσματα:Σε φορολογικό απυρόβλητο-Τέλος η ομάδα εργασίας που θα εξέταζε τη φορολογία τους (0.470)
Δημοσίευση από AutoPolis, Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα