Το απίθανο κόλπο όταν χρησιμοποιούμε σουρωτήρι για να μην μας κολλήσει ίχνος φαγητού



22/08/2024 - 13:16

Κόσκινα και σουρωτήρια… Θα ήταν τόσο εύχρηστα εργαλεία αν δεν ήταν σχεδόν αδύνατο να καθαριστούν καλά… Καταλήγω να τα χρησιμοποιώ μια φορά την ημέρα.

Είναι τέλεια για το στράγγισμα των ζυμαρικών (εκτός από το πλύσιμο). Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα καταλήγουν σπόροι  κουκούτσια πορτοκαλιού στο χυμό μας. Είναι χρήσιμο και για το κοσκίνισμα του αλευριού, εκτός από το… δύσκολο κομμάτι. 

Έτσι, μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο ανακουφίστηκα όταν διαπίστωσα ότι κάνοντας ένα απλό βήμα αμέσως μετά τη χρήση του εργαλείου τούτου, είναι δυνατόν να αποτραπεί μια απίστευτη ποσότητα κολλημένης τροφής.

Το οποίο είναι; 

Το περιοδικό Food Bon Appétit έγραψε ότι το να χτυπήσουμε το σκεύος στον νεροχύτη μας όσο το δυνατόν συντομότερα αφού το χρησιμοποιήσουμε είναι πραγματικά πολύ χρήσιμο.

«Μόλις ολοκληρώσουμε τη χρήση του κόσκινου/σουρωτηριού, ας το χτυπήσουμε στο νεροχύτη», ανέφεραν.

«Αυτό βοηθάει στην απομάκρυνση ορισμένων από εκείνα τα μικρότερα κομμάτια που δεν είχαν χρόνο να λιώσουν και να εγκατασταθούν».

Προσθέτουν ότι θα πρέπει επίσης να μουλιάζουμε το σκεύος μας σε πολύ ζεστό, σαπουνόνερο για 15 λεπτά «αμέσως» μετά. 

Αν προστεθεί μια δόση αποσταγμένου λευκού ξιδιού στο μείγμα μπορεί να κάνει τον καθαρισμό του ακόμα πιο αποτελεσματικό, σύμφωνα πάντα με το περιοδικό. 

Ωστόσο και στις δυο εκδοχές, το κλειδί είναι η ταχύτητα. 

Αυτό είναι το μοναδικό

Στην αμερικανική ιστοσελίδα συγκέντρωσης ειδήσεων, περιεχομένου και συζήτησης Reddit έχουν ακουστεί διάφορα. 

«Το γυρίζω ανάποδα στο νεροχύτη και χρησιμοποιώ τον ψεκαστήρα για να ”πυροβολήσω” την πίσω πλευρά. Αυτό συνήθως το καθαρίζει αρκετά καλά», ανέφερε ένας “Redditor”.

Πολλοί συμβούλεψαν να μην αφήσουμε το κόσκινο/ να ξεκουραστεί μετά τη χρήση, έστω και για ένα λεπτό – περισσότεροι άνθρωποι από ότι περίμενα γνώριζαν επίσης για το κόλπο «να το χτυπάμε στο νεροχύτη»…

Ένα άλλο άτομο πρότεινε να χρησιμοποιήσουμε μια οδοντόβουρτσα εάν τα υπολείμματα γίνονταν πραγματικά πάρα πολλά (το Bon Appétit το συνιστά επίσης).

Μήπως τελικά το να το χτυπήσουμε στον νεροχύτη θα πρέπει να είναι το πιο εύκολο απ′ όλα;…

Πηγή: huffingtonpost


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*


Τελευταία άρθρα

Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio