Τα top 10 πιο παράδοξα μέρη του κόσμου για φαγητό – Σκέτη φαντασμαγορία (Εικόνες)



08/09/2024 - 16:25

O κόσμος είναι γεμάτος ενδιαφέροντα μέρη για φαγητό. Γιατί να γυρνάμε συνέχεια στα ίδια και τα ίδια;O κόσμος είναι γεμάτος ενδιαφέροντα μέρη για φαγητό. Γιατί να γυρνάμε συνέχεια στα ίδια και τα ίδια;

Το να πηγαίνουμε ξανά και ξανά στο ίδιο εστιατόριο κάθε εβδομάδα, ιδίως για όσους δηλώνουμε λάτρεις των νέων γαστρονομικών εμπειριών, είναι ομολογουμένως πληκτικό. Άλλωστε, ο κόσμος είναι γεμάτος ενδιαφέροντα μέρη για φαγητό και η επαφή με τις διάφορες τοπικές κουζίνες είναι ένας εξαίσιος τρόπος να γνωρίσουμε νέους πολιτισμούς και έθιμα. 

Ποια είναι όμως τα πιο «προκλητικά» σημεία του κόσμου για να απολαύσουμε το γεύμα μας; Η HuffPost έχει για εμάς ένα Top 10 που συναρπάζει. Καλή μας όρεξη!

Σπήλαια της Χέλλα, Ισλανδία.Σπήλαια της Χέλλα, Ισλανδία.

1. Tα μυστηριώδη σπήλαια στην Χέλλα, στην Ισλανδία

Κι όμως, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα, ίσως δεν ήταν οι Βίκινγκς αλλά οι Κέλτες αυτοί που εγκαταστάθηκαν πρώτοι στην Ισλανδία. Λέγεται επίσης, ότι αυτό το πλήθος μοναχών από την Ιρλανδία, έχτισε στο αφιλόξενο νησί μια σειρά από υπόγειες σπηλιές, όπου οι οικογένειες ζούσαν, προσεύχονταν και δειπνούσαν.

Σήμερα, ορισμένα από αυτά τα σπήλαια, είναι ανοιχτά στο κοινό. Εκεί μπορούμε να ευχαριστηθούμε ένα ατμοσφαιρικό δείπνο υπό το φως των κεριών, από τον γκουρμέ σεφ του ξενοδοχείου Ranga. Θα απολαύσουμε εδέσματα όπως ο σολωμός, το κότσι αρνιού και ένα παραδοσιακό ισλανδικό επιδόρπιο, που λέγεται «skyr» και θυμίζει το δικό μας γιαούρτι.

Το γεύμα μας μπορεί να συνοδεύεται από τοπικές μπύρες ή ένα εξαιρετικό κρασί, ενώ μας δίνεται και η επιλογή να ακούσουμε ζωντανή ισλανδική μουσική από τοπικούς καλλιτέχνες ή παραδοσιακές ιστορίες φαντασμάτων της Ισλανδίας. 

Για δείπνο στο Royal Palm Hotel Galapagos.Για δείπνο στο Royal Palm Hotel Galapagos.

2. Οι υπόγειες σήραγγες λάβας στα νησιά Γκαλαπάγκος, στο Εκουαδόρ

Τα νησιά Γκαλαπάγκος είναι γνωστά για τη μοναδική άγρια ζωή και το ποικιλόμορφο τοπίο τους. Κι όμως, μπορούμε να «σκάψουμε» ακόμα πιο βαθιά, για να εξερευνήσουμε το δίκτυο των κρυμμένων τούνελ λάβας και να απολαύσουμε ένα δείπνο στο Royal Palm Galapagos, παράρτημα του Hilton.

Το εστιατόριο βρίσκεται τριάντα μέτρα κάτω από τη γη και το ταξίδι ξεκινά από ένα ιστορικό κτίριο των Γκαλαπάγκος. Πριν το γεύμα το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στις σήραγγες λάβας, για να καταλήξουμε τελικά στο ηφαιστειακό καταφύγιο, όπου σερβίρεται το δείπνο. 

Το ταξίδι ξεκινά με μια βόλτα με το ιστορικό τρένο ατμού, που μεταφέρει τους επιβάτες στη διάσημη γέφυρα «Victoria Falls».Το ταξίδι ξεκινά με μια βόλτα με το ιστορικό τρένο ατμού, που μεταφέρει τους επιβάτες στη διάσημη γέφυρα «Victoria Falls».

3. Μια φανταστική γέφυρα στη Νότια Αφρική

Τα Επτά Θαύματα του Κόσμου προσελκύουν επισκέπτες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Πολλοί απλώς στεκόμαστε και κοιτάζουμε με δέος. Ωστόσο, αν επιλέξουμε να κάνουμε το σαφάρι Yellow Zebra, θα απολαύσουμε μια συναρπαστική εμπειρία στους καταρράκτες Βικτώρια, τους πιο φημισμένους στον κόσμο, που διασχίζουν τα σύνορα της Ζάμπια και της Ζιμπάμπουε.

Το ταξίδι ξεκινά με μια βόλτα με το ιστορικό τρένο ατμού, που μεταφέρει τους επιβάτες στη διάσημη γέφυρα «Victoria Falls» για να δουν το ηλιοβασίλεμα. Στη συνέχεια, τους περιμένει ένα γκουρμέ γεύμα πέντε πιάτων. Δεν ακούγεται κι άσχημο.

Για φαγητό στο Vertigo.Για στο Vertigo.

4. Ένα τραπέζι της «υψηλής» κοινωνίας στο Μπρίσμπεϊν, στην Αυστραλία

Στο Μπρίσμπεϊν θα ζήσουμε μια από τις μοναδικές εμπειρίες φαγητού στον αέρα. Στο εστιατόριο Vertigo -που σημαίνει ίλιγγος και θα καταλάβουμε το γιατί- οι πελάτες ανεβαίνουν σε μια ταράτσα, φορώντας ζώνη ασφαλείας.

Aφού σκαρφαλώσουν στην οροφή, στα 17 μέτρα πάνω από το έδαφος, κάθονται στις θέσεις τους, άκρη-άκρη στην ταράτσα του πανέμορφου πολυχώρου Brisbane Powerhouse. Εκεί μπορούν να απολαύσουν το brunch ή το δείπνο τους. 

Πρωινό ή brunch στο δεντρόσπιτο. Τι καλύτερο;Πρωινό ή brunch στο δεντρόσπιτο. Τι καλύτερο;

5. Πρωινό στη ζούγκλα, στο Μπαλί της Ινδονησίας

Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου Hoshinoya Bali μπορούν να βυθιστούν πλήρως στην εμπειρία της ζούγκλας, απολαμβάνοντας ένα νόστιμο γεύμα, πρωινό ή brunch στο καφέ του θέρετρου.

Πρόκειται στην ουσία για ένα δεντρόσπιτο με απίστευτη θέα στην κοιλάδα, συνοδευόμενη από τους ήχους των ιθαγενών πουλιών και του ποταμιού, που ρέει κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια μας. 

Ένα γεύμα με θέα στην μαγευτική κοιλάδα Πάρο.Ένα γεύμα με θέα στην μαγευτική κοιλάδα Πάρο.

6. Πικάντικες γεύσεις με θέα την κοιλάδα Πάρο, στα Ιμαλάια 

Ξεκινάμε για το Μπουτάν, στη Νότια Ασία για να επισκεφθούμε το θρυλικό μοναστήρι Tiger’s Nest, που στα ελληνικά θα πει «Φωλιά του Τίγρη». Μετά την περιήγηση απολαμβάνουμε το γεύμα μας μέσα σε μια σκηνή στα λιβάδια και χαζεύουμε από ψηλά την κοιλάδα Πάρο.

Το μενού ποικίλλει, αλλά σχεδόν πάντα περιλαμβάνει ema datshi, το καυτερό τυρί που θεωρείται το εθνικό έδεσμα του Μπουτάν. Ωστόσο, η πρόσβαση σε αυτήν την ιδιαίτερη τοποθεσία δεν είναι εύκολη και συνήθως, απαιτεί πεζοπορία αρκετών ωρών.

Δείπνο με πανοραμική θέα στον κήπο των κοραλλιώνΔείπνο με πανοραμική θέα στον κήπο των κοραλλιών

7. Δείπνο στον βυθό στις Μαλδίβες

Οι Μαλδίβες είναι περισσότερο γνωστές για τα πολυτελή μπανγκαλόου τους πάνω στο κύμα. Αλλά και τα υποβρύχια εστιατόριά τους είναι υπέροχα για φαγητό. Ένα από τα καλύτερα είναι το Ithaa Undersea Restaurant, στο νησί Rangali.

Βρίσκεται 5 μέτρα κάτω από τη θάλασσα και έχει πανοραμική θέα στον κήπο των κοραλλιών, τον οποίο διασχίζουν καρχαρίες, ψάρια, χελώνες και άλλα σπάνια είδη, περιπλανώμενα στον ωκεανό.

Alchemist: Η απόλυτη γευστική εμπειρία.Alchemist: Η απόλυτη γευστική εμπειρία.

8. Δείπνο στο σκοτάδι στη Δανία

Το Alchemist δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin. Είναι μια πλήρως καθηλωτική γευστική εμπειρία, που σερβίρει τους επισκέπτες σε διάφορα σκηνικά, όπως σε μια τεράστια βεράντα, σε έναν παιδότοπο και -το πιο σπάνιο- σε έναν εντυπωσιακό χώρο, που θυμίζει πλανητάριο.

Το εστιατόριο-πλανητάριο δεν έχει παράθυρα και ο θόλος της οροφής αποκλείει όλο το φως. Στο θολωτό ταβάνι, σε κάθε μπουκιά εμφανίζονται εικόνες που συγχρονίζονται με το θέμα του εκάστοτε πιάτου. Λόγου χάρη, όταν τρώμε χαβιάρι, το οποίο σερβίρεται σε ένα μπολ-ομοίωμα γιγάντιου γυάλινου ματιού, στην οροφή εμφανίζονται χιλιάδες μάτια που σε κοιτούν από ψηλά. Δεν είναι απίστευτο;

9. Στους αμμόλοφους της Σαχάρα, στο Μαρόκο

Πολλοί επισκέπτες στο Μαρόκο κατευθύνονται στην έρημο για να περιπλανηθούν επάνω σε μια καμήλα ή να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα σκαρφαλωμένοι ψηλά σε έναν αμμόλοφο.

Και τι ταιριάζει με το ηλιοβασίλεμα καλύτερα από ενα γεύμα με παραδοσιακές μαροκινές σπεσιαλιτέ, φρέσκα φρούτα και τσάι μέντας ανάμεσα στους αμμόλοφους της Σαχάρας;

Το ηφαίστειο Thríhnúkagígur της Ισλανδίας.Το ηφαίστειο Thríhnúkagígur της Ισλανδίας.

10. Γευματίζουμε σε έναν κρατήρα, βαθιά μέσα στο ηφαίστειο Thríhnúkagígur της Ισλανδίας

Η ταξιδωτική εμπειρία γνωστή ως «Inside the Volcano», προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να κατέβουν βαθιά σε έναν αδρανή θάλαμο λάβας στο ηφαίστειο Thríhnúkagígur.

Προτού επιστρέψουν στον πολιτισμό, οι εξερευνητές μπορούν να απολαύσουν ένα γεύμα που περιλαμβάνει παραδοσιακή ισλανδική σούπα αρνιού ή μια βίγκαν εναλλακτική και ένα ζεστό ρόφημα.

Related…

Πηγή: huffingtonpost


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*


Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio