Τα συμπτώματα του κρυολογήματος γίνονται χειρότερα τη νύχτα; Εχουμε νέα για εσάς



06/11/2024 - 02:00

Γιατί μερικές φορές αισθανόμαστε τα συμπτώματα του κρυολογήματος πιο έντονα το βράδυ; Γιατί μερικές φορές αισθανόμαστε τα του κρυολογήματος πιο έντονα το βράδυ; 
Πάντα αναρωτιόμουν γιατί ο βήχας μου είναι … πολιτισμένος, θα μπορούσα να τον πω και demure, κατά τη διάρκεια της ημέρας – αλλά όταν πέφτω να κοιμηθώ  επελαύνει στο λαιμό μου ως επιβήτορας.

Είναι αρκετά σύνηθες τα συμπτώματα κρυολογήματος, όπως μύτη που τρέχει, βήχας, πονόλαιμος κι ακόμα και πυρετός να χειροτερεύουν τη νύχτα

Πάντα πίστευα ότι αυτό συνέβαινε επειδή έδινα μεγαλύτερη προσοχή στα συμπτώματά μου όταν βρισκόμουν στο κρεβάτι χωρίς αποσπάσεις αλλά, όπως φαίνεται, υπάρχουν κάποιοι ιατρικοί λόγοι που δικαιολογούν το ότι το κρύωμά μας γίνεται χειρότερο τη

Τι ακριβώς συμβαίνει τη νύχτα; 

Σύμφωνα με το Harvard Health, εξαρτάται από τις ορμόνες μας – πιο συγκεκριμένα, από μια ορμόνη που ονομάζεται κορτιζόλη. 

Η κορτιζόλη, η οποία μερικές φορές αποκαλείται «η ορμόνη του στρες», είναι επίσης ένας ρυθμιστής του στρες (και των συμπτωμάτων),  σύμφωνα με ότι αναφέρει στο Harvard Health ο δρ Τόνι Γκόλεν. 

«Τα επίπεδα κορτιζόλης αυξάνονται το πρωί, βοηθώντας στην καταστολή της φλεγμονής και στη μείωση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος», λέει. «Αλλά τα χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης τη νύχτα επιτρέπουν στα συμπτώματα να αναζωπυρωθούν ξανά».

Επίσης, συμβαίνει το ότι είμαστε ξαπλωμένοι όταν αυτό συμβαίνει – αυτό μπορεί να προκαλέσει τη συγκέντρωση βλέννας στο πίσω μέρος του λαιμού μας, προκαλώντας βήχα.

Τέλος, το ανοσοποιητικό μας σύστημα στέλνει σήματα στον εγκέφαλό μας για να γίνουμε πιο δραστήριοι τη νύχτα.

Αν κι αυτό μπορεί να ακούγεται κάτι καλό, στην πραγματικότητα, τα κρυολογήματα αποτελούν μέρος της ανοσολογικής μας απόκρισης —έτσι όσο αυτά τα σήματα γίνονται ισχυρότερα, τόσο τα συμπτώματά μας γίνονται πιο δυνατά.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να γίνει πιο υποφερτό το το βράδυ;

Το να κάνουμε ένα ζεστό ντους πριν πάμε για ύπνο, να πίνουμε ένα ζεστό ρόφημα πριν την ώρα της χαλάρωσης και να καταναλώνουμε φάρμακο όπως η ιβουπροφαίνη ή η ασπιρίνη μπορεί να μας βοηθήσει, σύμφωνα με τον ιστότοπο Healthline με πληροφορίες για την υγεία.

Επίσης υπάρχουν τα σπρέι μύτης (τα οποία πραγματικά φαίνεται να λειτουργούν). Μπορούμε να κάνουμε γαργάρες με αλατόνερο, να ενεργοποιήσουμε έναν υγραντήρα εάν έχουμε, να αποφύγουμε το ποτό και να διατηρήσουμε το υπνοδωμάτιό μας αρκετά δροσερό.

Ο ίδιος ιστότοπος αναφέρει ότι το να στοιβάζουμε τα μαξιλάρια μας κατά τέτοιο τρόπο ώστε το κεφάλι μας να είναι ψηλά (ή να «σηκώνουμε» το στρώμα με κάποιο στήριγμα από κάτω στο ύψος του κεφαλιού), μπορεί να αποτρέψει τη συγκέντρωση βλέννας στο λαιμό μας.

Αλλά αν εξακολουθούμε να παλεύουμε με το κρυολόγημα αφού σβήσουν τα φώτα τουλάχιστον ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ…

Πηγή: huffingtonpost


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*


Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio