Στο κατώφλι εξαγοράς η εταιρεία Facilities και Πολιτικής Προστασίας GRGENESIS



16/09/2024 - 14:44

Καταφέρνοντας να ξεχωρίσει με την παροχή ενός ολοκληρωμένου φάσματος υπηρεσιών, που ξεκινάει από τη φύλαξη εγκαταστάσεων και φτάνει έως και την προστασία – πυροπροστασία, η GRGENESIS, την οποία ίδρυσε ο επιχειρηματίας, Nάσος Αβραμάκος, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον επενδυτών υπό την προοπτική εξαγοράς. «Επειδή ο ανταγωνισμός στον τομέα των υπηρεσιών security είναι ιδιαίτερα έντονος, με 3.700 αδειοδοτημένες εταιρείες στον κλάδο αυτό, επιλέξαμε κατά την τελευταία πενταετία να αναπτύξουμε το αντικείμενο της πολιτικής προστασίας. Αυτή τη στιγμή η GRGENESIS είναι η μοναδική εταιρεία που παρέχει τέτοιου είδους υπηρεσίες στην Ελλάδα, με στόλο 160 πυροσβεστικών οχημάτων, 30 εκχιονιστικών καθώς και περίπου 20 οχήματα ειδικού σκοπού με ερπύστριες και δυνατότητα έρευνας και διάσωσης όταν κριθεί αναγκαίο».

«Μας έχουν προσεγγίσει μεγαλύτερες εταιρείες από εμάς από πλευράς κύκλου εργασιών, κάποιες εκ των οποίων κινούνται στον ίδιο χώρο με εμάς και θέλουν να προσδώσουν ιδιαίτερη υπεραξία στις υφιστάμενες εταιρείες τους και κάποιες οι οποίες δεν δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον χώρο, αλλά προφανώς θέλουν να τοποθετηθούν και σε άλλους πυλώνες ανάπτυξης, πέραν των κατασκευών και της ενέργειας στους οποίους κατέχουν δεσπόζουσες θέσεις.

Ο λόγος για τον οποίο έχουν στρέψει την προσοχή τους στη GRGENESIS, είναι ότι προκειμένου να δημιουργήσουν στόλο οχημάτων ίσο ή μεγαλύτερο από τον δικό μας, για υπηρεσίες πυρασφάλειας και μόνο, θα χρειάζονταν επενδύσεις άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ και σημαντικό χρόνο υλοποίησης. Ταυτόχρονα, εμείς διατηρούμε ενεργά συμβόλαια με μεγάλους φορείς, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με ανεκτέλεστο έργο άνω των 25 εκατομμυρίων ευρώ και ταυτόχρονα μία δεκαετή εμπειρία στον χώρο της ασφάλειας και μια πενταετή εμπειρία στο χώρο της πυρασφάλειας.

GRGENESIS χιόνια 2 16.09.2024

Επομένως αναζητούν μία έτοιμη επιχείρηση όπως είναι η δική μας για να καλύψουν το συγκεκριμένο κενό. Απομένουν διαδικαστικές λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί η συμφωνία», αναφέρει ο επιχειρηματίας.

Πόλος έλξης η διαφοροποίηση της GRGENESIS

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διαφοροποίηση που παρουσίασε η GRGENESIS προσέλκυσε το ενδιαφέρον επενδυτών. «Το ενδιαφέρον αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι το μονοπωλιακό προϊόν που έχουμε δημιουργήσει, αποτελεί ένα διαπραγματευτικό πλεονέκτημα για άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των υπηρεσιών security, προκειμένου να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση που διατηρούν με τους πελάτες τους. Καθώς με αυτόν τον τρόπο δημιουργούν μία ολοκληρωμένη προσφορά προς την πελατειακή τους βάση, όπου για παράδειγμα σε περίπτωση ανανέωσης της μεταξύ τους συνεργασίας εκτός από υπηρεσίες φύλαξης υπόσχονται να προσφέρουν και υπηρεσίες πυρασφάλειας σε ένα πακέτο.

GRGENESIS χιόνια 16.09.2024

Επάνω σε αυτήν την λογική, στρέφονται ήδη αρκετοί φορείς, τόσο του ευρύτερου δημόσιου φορέα, όσο και του ιδιωτικού. Δεδομένων των συνθηκών που έχει επιφέρει η κλιματική αλλαγή, η ανάγκη της πυρασφάλειας γίνεται επιτακτική. Έχει δε δημιουργηθεί μία τάση από αρκετούς φορείς, να αντικαθιστούν τις υπηρεσίες ασφαλείας με μέσα τεχνολογίας και να συγκροτούν ή να ενισχύουν υπηρεσίες πυρασφαλείας και γενικότερα έναντι φυσικών καταστροφών (πλημμύρες, χιόνια κ.λπ.). Ταυτόχρονα, οι τελικοί αποδέκτες των υπηρεσιών έχουν αρκετά οφέλη από μία τέτοια συνεργασία, διασφαλίζοντας τον χώρο τους από κάθε ενδεχόμενο πυρκαγιάς, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν μειωμένα ασφάλιστρα όταν συνάπτουν συμβόλαια με τις ασφαλιστικές, καθώς δύνανται να επικαλεστούν και να τεκμηριώσουν ότι έχουν ήδη λάβει μέτρα πυρασφάλειας, γεγονός που μειώνει το κόστος της ασφάλισής τους», εξηγεί ο κύριος Αβραμάκος.

GRGENESIS φωτιές 16.09.2024

«Εμείς από την πλευρά μας, δίνουμε τη δυνατότητα στους πελάτες μας από τη στιγμή που καταβάλλουν ένα ποσό για φύλαξη και απασχολούν υπαλλήλους security, να αναβαθμίσουν το όχημά περιπολίας από συμβατικό αυτοκίνητο, σε ένα πλήρως εξοπλισμένο πυροσβεστικό όχημα τους μήνες της αντιπυρικής περιόδου και σε ένα εκχιονιστικό όχημα τους χειμερινούς μήνες, λαμβάνοντας ταυτόχρονα τρείς υπηρεσίες με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει συνθήκες πυρκαγιάς, χιονιού και ασφάλειας», συμπληρώνει. «Είναι πολλές οι περιπτώσεις έως τώρα, κατά τις οποίες έχουμε προλάβει την εξάπλωση πυρκαγιών που ξέσπασαν σε κτίρια, πάρκα ή εγκαταστάσεις με σημαντικότερο το Πεδίον Άρεως, με ταυτόχρονη σύλληψη της εμπρήστριας και τις κρίσιμες υποδομές των αντλιοστασίων της ΕΥΔΑΠ στις φωτιές της Βαρυμπόμπης και τις πρόσφατες στον Μαραθώνα».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι στα κύρια αίτια που προκαλούν μία πυρκαγιά, πέραν των εμπρησμών και των ακούσιων προκλήσεων, είναι πλέον πυρκαγιές από κεραυνούς και η χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σε περίπτωση βραχυκυκλώματος της μπαταρίας τους, κ.α. «Επομένως μία πυρκαγιά δεν προκαλείται μόνο σε περιοχές με πυκνή βλάστηση αλλά από μία σειρά παραγόντων όπως κάποιες από τις περιπτώσεις που σας προανέφερα», εξηγεί ο Ν. Αβραμάκος.

GRGENESIS στολος 2 16.09.2024

Η δημιουργία της GRGENESIS

O ιδρυτής της εταιρείας, Νάσος Αβραμάκος, προερχόμενος από ειδικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, διατηρεί εκτός των άλλων και ειδίκευση στους τομείς Πολιτικής Προστασίας καθώς και σε θέματα έρευνας και διάσωσης, στους οποίους έλαβε σχετικές εκπαιδεύσεις.

Δημιούργησε τη GRGENESIS το 2014, καθώς πήρε την απόφαση να ιδιωτεύσει. Η εταιρεία που δημιούργησε ειδικεύεται σε υπηρεσίες φύλαξης και πυρασφάλειας, τις οποίες παρέχει συνδυαστικά προσφέροντας φύλαξη σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις με τη χρήση οχήματος πυρασφάλειας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ενώ κάποιος θα έπρεπε να πραγματοποιήσει δαπάνη για πυρασφάλεια και ξεχωριστά για φύλαξη, με μειωμένη κατά 50% την τιμή της πυρασφάλειας, έχει τη δυνατότητα να έχει στη διάθεσή του και τις δύο υπηρεσίες δημιουργώντας οικονομίες κλίμακος και πολλαπλά οφέλη. Επικουρικά η GRGENESIS προσφέρει και υπηρεσίες καθαρισμού καθώς και συντηρήσεις χώρων πρασίνου. Ταυτόχρονα διαθέτει τρία κέντρα λήψης εικόνας, σημάτων και διαχείρισης Drone’s.

GRGENESIS οχήματα 16.09.2024

H GRGENESIS συνεργάζεται με μεγάλες επιχειρήσεις όπως η ΕΥΔΑΠ, η ΔΕΗ, ο ΑΔΜΗΕ, το ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ο Δήμος Αθηνών, ο Δήμος Κηφισιάς, ο Δήμος Περιστερίου, ο Δήμος Φυλής κ.α από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ΟΤΑ, αλλά και με σημαντικές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα όπως ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ, VIVARTIA, SOFTEX, ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, FOUR SEASONS ASTIR PALACE κ.α.

To 2024 εκτιμάται ότι ο κύκλος εργασιών της εταιρείας θα υπερβεί τα 15 εκατ. ευρώ, με κέρδη προ φόρων στα επίπεδα των 2,5 εκατ. ευρώ. Ο αντίστοιχος κύκλος εργασιών του 2023 ήταν 11,8 εκατ. ευρώ με κέρδη προ φόρων 1,6 εκατ. ευρώ και το 2022 ανήλθε στα 9 εκατ. ευρώ με κέρδη προ φόρων 1,3 εκατ. ευρώ.

GRGENESIS οχήματα 2 16.09.2024

 

Adblock test (Why?)

Πηγή: capital


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Διάφορες ειδήσεις

Σχολιάστε το άρθρο

*


Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio