Σε εξέλιξη η συνομιλία Τραμπ- Πούτιν για την Ουκρανία: Τι είπαν πριν αρχίσει
19/03/2025 - 06:00

Σε εξέλιξη είναι η συνομιλία Τραμπ-Πούτιν για την Ουκρανία, η οποία «πηγαίνει καλά», σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο: O Αμερικανός πρόεδρος είχε πει νωρίτερα ότι «ανυπομονεί πάρα πολύ» για την τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν- με τον Ρώσο ομόλογό του να καταφέρεται εναντίον των κυρώσεων σε βάρος της χώρας του.
Εν όψει της συνομιλίας, ο Τραμπ είχε πει ότι σχεδιάζει να συζητήσει για «εδάφη», «σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής» και «διαμοιρασμό συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων». O Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας σε συνάντηση της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών στη Μόσχα, προειδοποίησε πως δεν πρέπει να υπάρχει πολλή εμπιστοσύνη σε ξένες χώρες: «Τι καλό υπάρχει εκεί έξω; Παίρνουν τα πάντα, με αγενή και απολίτιστο τρόπο» είπε, αναφερόμενος κατά πάσα πιθανότητα στα «παγώματα» ή κατασχέσεις ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό.
«Δε μιλώ καν για κάποια νομικά συστήματα. Απλώς δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο για αυτούς. Δεν μπορείς να τους εμπιστεύεσαι. Είναι απαραίτητο να δημιουργείς μέσα στη χώρα σου ένα πολιτικό και νομικό σύστημα που θα διασφαλίζει ότι τα πράγματα είναι σκληρά, σταθερά και αξιόπιστα» πρόσθεσε. Επίσης, χαρακτήρισε «παράνομες» τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.
Πηγή: huffingtonpost
Σχετικά άρθρα
- Reuters:Τι θα δεχόταν να συζητήσει ο Πούτιν με τον Τραμπ για ειρηνευτική συμφωνία στο ουκρανικό (0.964)
- Ολοκληρώθηκε η συνομιλία Τραμπ- Πούτιν για την Ουκρανία (0.964)
- «Νεύρα» Τραμπ με τον Πούτιν: «Βομβαρδίζουν σαν τρελοί» στην Ουκρανία (0.964)
- Κρεμλίνο: Δεν υπήρξε τηλεφώνημα μεταξύ Τραμπ και Πούτιν (0.948)
- Κλιμακώνει τις επιθέσεις στην Ουκρανία ο Πούτιν-Κυνικός o Τραμπ: «Κάνει ό,τι θα έκανε ο καθένας» (0.948)
Δημοσίευση από AutoPolis, Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα