«Σβήσε την κλήση γιατί…»: Απίστευτες δικαιολογίες από Θεσσαλονικείς για να γλιτώσουν το πρόστιμο
21/09/2024 - 07:46
Αστυνομικοί από την Θεσσαλονίκη διηγούνται αστείες και συνάμα τραγικές ιστορίες πολιτών που επιστρατεύουν όλα τα μέσα προκειμένου να σβηστούν κλήσεις των 10 ευρώ, καθώς και για να πάρουν πίσω τις κατασχεθείσες πινακίδες των αυτοκινήτων τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του thestival, γυναίκες οδηγοί βάζουν τα κλάματα προκειμένου να σβηστούν κλήσεις χαμηλής αξίας, καθώς και για να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους. Κάποιες ζητούν την υποστήριξη των αρχών, διότι σε περίπτωση που δεν γίνει κάτι τέτοιο θα έχουν να αντιμετωπίσουν στο σπίτι τα νεύρα των συζύγων τους.
Με βάση το δημοσίευμα, ένας άνδρας ισχυρίστηκε ότι ήταν η πρώτη φορά που έκανε μια τέτοια παράβαση και διαβεβαίωσε τους αστυνομικούς ότι είναι πάντοτε πολύ προσεκτικός. Μετά από σχετικό έλεγχο, οι αστυνομικοί έμειναν… «με το στόμα ανοιχτό», διαπιστώνοντας πως ο εν λόγω κύριος έχει απλήρωτες κλήσεις ύψους 2.500 ευρώ.
«Ξέρεις ποιος είμαι εγώ» – Η «αγαπημένη» ατάκα των οδηγών
Η ιδιαιτέρως γνωστή και λατρεμένη ατάκα «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» είναι αγαπημένη και για τους Θεσσαλονικείς σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ενώ κάποιοι χρησιμοποιούν επίσης την επαγγελματική τους ιδιότητα, προκειμένου να πείσουν τους αστυνομικούς να μην τους βεβαιώσουν κάποιo πρόστιμο.
Ο Μανώλης Αλλαγιώτης, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας, περιγράφει την μέρα που βρισκόταν με έναν συνάδελφο σε περιπολικό της Δημοτικής Αστυνομίας, όταν σε κεντρικό δρόμο της πόλης, έξω από κατάστημα καλλυντικών, ήταν παρκαρισμένο για αρκετή ώρα ένα όχημα με την οδηγό μέσα.
««Πάτησα την κόρνα, την σειρήνα για αρκετά λεπτά προκειμένου να φύγει αλλά τίποτα. Πλησίασα το αυτοκίνητο και μέσα σε αυτό ήταν στη θέση του οδηγού μια κυρία η οποία με έκπληξη μου είπε «Αχ εμένα κορνάρετε δεν το κατάλαβα γιατί δοκίμαζα το κραγιόν που μόλις αγόρασα»», ανέφερε ο κ. Αλλαγιώτης.
ΑΜΕΑ ή συγγενείς οι συνηθισμένοι παραβάτες που παρκάρουν σε ράμπες
Εντύπωση προκαλεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παραβατών που παρκάρουν πάνω σε ράμπες είναι οι ίδιοι ΑΜΕΑ ή συγγενείς τους.
«Οι πρώτοι που κάνουν παράβαση σε θέσεις ΑμΕΑ ή ράμπες είναι οι ίδιοι ΑΜΕΑ ή άτομα που έχουν ΑΜΕΑ στην οικογένεια. Μιλάμε για το 90% των περιπτώσεων που έχουμε παραβάσεις ΑΜΕΑ» είπε ο κ. Αλλαγιώτης προσθέτοντας ότι μετά σπεύδουν να πείσουν τη Δημοτική Αστυνομία για να πάρουν τις πινακίδες των οχημάτων τους. «Παρκάρουν πάνω στη ράμπα και μετά έρχονται και λένε είμαι ΑμΕΑ. Και τους απαντάω, σέβεσαι τον εαυτό σου που είσαι ΑμΕΑ; Ή θεωρείς ότι είσαι ο μόνος που θα περάσει από αυτήν την ράμπα και την κλείνεις;» τόνισε.
Παρκάρισμα σε θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης χωρίς να πληρωθεί το αντίτιμο ή σε θέσεις μονίμων κατοίκων, διπλοπαρκάρισμα στους δρόμους της πόλης, σε θέσεις φορτοεκφόρτωσης, σε ράμπες και θέσεις ΑΜΕΑ, συνιστούν τις πιο συχνές παραβάσης στην Θεσσαλονίκη.
Πηγή: thestival
Related…
Πηγή: huffingtonpost
Σχετικά άρθρα
- Μενίδι: 18χρονος τραυμάτισε αστυνομικούς σε τροχαίο και τους εγκατέλειψε (0.566)
- Οπαδική βία: Την άρπαξαν απ'τα μαλλιά στο Περιστέρι (0.566)
- Eξάρχεια: Επίθεση με μολότοφ σε αστυνομικούς - Ένας τραυματίας (0.566)
- Πυροβολισμοί στο Μεταξουργείο - Τραυματίστηκε αλλοδαπός άνδρας (0.566)
- Ιράν: Επίθεση σε κονβόι με αστυνομικούς - Τουλάχιστον 10 νεκροί (βίντεο) (0.564)
Δημοσίευση από AutoPolis, Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα