Πιάτο ημέρας: Ομελέτα με σύγκλινο και σπαράγγια



28/08/2024 - 13:55

Ομελέτα με σύγλινο και σπαράγγια.Ομελέτα με σύγλινο και σπαράγγια.

Μαγειρεύουμε ομελέτα με σύγκλινο και σπαράγγια για το πιάτο ημέρας.

Θα προσθέσουμε φρέσκο κρεμμυδάκι και σκορδάκι, δυόσμο και ψιλοκομμένα φυλλαράκια μάραθο.

Συνοδεύουμε το φαγητό μας με πράσινη σαλάτα με φρέσκο τυρί και ψωμί της αρεσκείας μας.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 20′

Τηγάνισμα: 15′

Υλικά

7 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα με λίγο αλατοπίπερο

8 πράσινα σπαράγγια

150 γρ. σύγκλινο, σε κυβάκια

40 ml ελαιόλαδο

3 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκου μάραθου 

1 κ.γ. δυόσμο

1 φρέσκο σκορδάκι, το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο 

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος, σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

Κόβουμε τις σκληρές άκρες των σπαραγγιών. Ξεφλουδίζουμε το υπόλοιπο στέλεχος με το peeler (ξεφλουδιστήρι πατάτας) για να απομακρύνουμε τις ίνες, χωρίς να πειράξουμε τις τρυφερές κορυφές. Κόβουμε τα σπαράγγια σε κομμάτια 2 – 3 εκ.

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι νερό, 2 εκ. από τον πάτο του, ρίχνουμε λίγο αλάτι και, όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τα σπαράγγια, μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε για 3′ – 4′ ή μέχρι να μαλακώσουν κάπως.

Στραγγίζουμε το νερό που έμεινε συγκρατώντας τα σπαράγγια με μια τρυπητή κουτάλα και επαναφέρουμε το τηγάνι με τα σπαράγγια στη φωτιά.

Προσθέτουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε το σύγκλινο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3′ – 4′, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς τα κρεμμύδια, να βγάλει το σκόρδο το άρωμά του και να ροδίσει λίγο το σύγκλινο.

Ρίχνουμε το μάραθο, το δυόσμο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα αυγά.

Έπειτα από 4′ – 5′, όταν δηλαδή ροδίσει και ψηθεί καλά από την κάτω πλευρά και έχει σταθεροποιηθεί στα τοιχώματα, είτε τη γυρίζουμε με ένα πιάτο με προσοχή και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 2′ – 3′ ή μέχρι να ροδίσει και από κάτω, είτε την ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 3′ – 4′.

Σερβίρουμε αμέσως.

Tip

Αντί για μάραθο μπορούμε να προσθέσουμε φυλλαράκια άνηθο, ψιλοκομμένα.

Αν η λαβή του τηγανιού δεν είναι κατάλληλη για το φούρνο, την τυλίγουμε 2 – 3 φορές σφιχτά με αλουμινόχαρτο.

Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο – τεύχος #97» σε Νένας Ισμυρνόγλου.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ

Πηγή: huffingtonpost


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*


Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio