Πάσχα: Γυρίζουν οι σούβλες σε όλη την Ελλάδα για το ψήσιμο του οβελία



20/04/2025 - 20:35

Πάσχα στο Μοναστηράκι. στο Μοναστηράκι.

Από νωρίς το πρωί, στήθηκαν οι ψησταριές για το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία ανήμερα το Πάσχα, τιμώντας το έθιμο, άλλοι επιλέγουν το αρνί, άλλοι το κατσίκι, ενώ δε λείπουν το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι.

Το πασχαλινό γλέντι συνοδεύεται από τσούγκρισμα αυγών και χορούς, υπό τους ήχους δημοτικών τραγουδιών. Τα αστικά κέντρα έχουν σχεδόν αδειάσει και οι περισσότεροι απολαμβάνουν το Πάσχα στην ύπαιθρο με ανοιξιάτικο καιρό, ήλιο και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Με σύμμαχο τον καιρό, στο Μοναστηράκι έχουν στηθεί σούβλες με αρνιά για τον εορτασμό της ημέρας. Πολλοί είναι οι τουρίστες που απαθανατίζουν το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία. Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας, η κάθε επιχείρηση ετοιμάζει σχεδόν πενήντα αρνιά.

Στη Λάρισα από το πρωί έχουν ξεκινήσει να ψήνουν αρνί στη σούβλα, κεμπάμ και κοκορέτσι. Όλες οι οικογένειες είναι έξω και ψήνουν με κέφι, τιμώντας το έθιμο του Πάσχα.

Κέφι, άφθονο τσίπουρο, ψήσιμο του οβελία και στην Κοζάνη. Οικογένειες και γείτονες μαζεύονται στις αυλές, ψήνουν τα κρέατά τους, με συνοδεία βέβαια κόκκινων αυγών και τσουρεκιού.

Το ίδιο σκηνικό κυριαρχεί και στα Ιωάννινα. Ήδη είναι έτοιμα κοκορέτσι και κοντοσούβλι και οι Γιαννιώτες ξεκινούν το γλέντι.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ

Πηγή: huffingtonpost


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*


Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio