Πάπας Φραγκίσκος για Χάρις-Τραμπ: Στις ΗΠΑ καλούνται να ψηφίσουν το "λιγότερο κακό" από τα δύο



15/09/2024 - 03:51

Ο Πάπας καθώς δίνει συνέντευξη Τύπου σε δημοσιογράφου κατά την αεροπορική πτήση με την οποία επιστρέφει στο Βατικανό μετά από περιοδεία 12 ημερών στην ΝΑ Ασία και την Ωκεανία (13 Σεπτεμρίου) Ο Πάπας καθώς δίνει συνέντευξη Τύπου σε δημοσιογράφου κατά την αεροπορική πτήση με την οποία επιστρέφει στο Βατικανό μετά από περιοδεία 12 ημερών στην ΝΑ Ασία και την Ωκεανία (13 Σεπτεμρίου) 

Ο Πάπας Φραγκίσκος χαρακτήρισε και τους δύο υποψήφιους για την προεδρία των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ ως υποψήφιους ”κατά της ζωής” και συμβούλεψε τους Καθολικούς ψηφοφόρους να επιλέξουν το «μικρότερο » πηγαίνοντας στις κάλπες τον Νοεμβρίου.

Ο ποντίφικας είπε ότι το να μην υποδέχεσαι μετανάστες – φαινομενικά αναφερόμενος στον Τραμπ – είναι ”βαρύ” αμάρτημα και ακολούθως συνέκρινε τη στάση της υπέρ των αμβλώσεων με ”δολοφονία”.

″Και οι δύο είναι κατά της ζωής, είτε αυτός διώχνοντας τους μετανάστες είτε σκοτώνοντας μωρά”, είπε ο Πάπας σε αυτό το σπάνιο πολιτικό του σχόλιο σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή καθώς ολοκλήρωσε μια 12ήμερη περιοδεία στη νοτιοανατολική Ασία.

Ο Πάπας δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον Χάρις ή στον Τραμπ στα σχόλιά του.

Οι Καθολικοί στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει το BBC, ανέρχονται σε 52 εκατομμύρια από τα 1,4 δισεκατομμύρια Καθολικούς παγκοσμίως.

Ο Πάπας Φραγκίσκος κλήθηκε να συμβουλέψει καθολικούς ψηφοφόρους κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και σημείωσε στις παρατηρήσεις του ότι δεν ήταν Αμερικανός και δεν θα ψήφιζε στις εκλογές.

Ωστόσο, ενθάρρυνε τους Αμερικανούς να ψηφίσουν.

″Το να μην ψηφίζεις είναι άσχημο. Δεν είναι καλό. Πρέπει να ψηφίσεις”, είπε.

Βέβαια, αναφερόμενος στους αμερικανούς ψηφοφόρους τόνισε πως ”Πρέπει να διαλέξουν το μικρότερο κακό. Ποιος είναι το μικρότερο κακό; Αυτή η κυρία ή αυτός ο κύριος; Δεν ξέρω. Όλοι, κατά συνείδηση, (πρέπει) να σκεφτούν και να το κάνουν αυτό”.

Ο Πάπας έχει επικρίνει συχνά την άμβλωση, η οποία απαγορεύεται από την Καθολική διδασκαλία, με οξύ λόγο. ”Το να αποσπάς ένα παιδί από τη μήτρα της μητέρας είναι δολοφονία γιατί υπάρχει ζωή εκεί”, είπε ο Πάπας αναφερόμενος προφανώς στην Χάρις που είναι υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση. 

Επίσης, δε είναι η πρώτη φορά που κάνει επικριτικά σχόλια για τον Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2016, περιέγραψε τον Τραμπ ως ”μη χριστιανό” λόγω της αντιμεταναστευτικής ρητορικής του.

″Το να διώχνεις μετανάστες, να μην τους αφήνεις να αναπτυχθούν, να μην τους αφήνεις να ζήσουν είναι άσχημο πράγμα, είναι κακό”, είπε τώρα στην τελευεταία του συνέντευξη Τύπου.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα υποσχεθεί να πατάξει την παράνομη μετανάστευση και μόλις το απόγευμα της Παρασκευής είπε ότι θα απελάσει εκατομμύρια μετανάστες εάν επανεκλεγεί. 

Η δε Χάρις υποσχέθηκε να επεκτείνει τα μέτρα προστασίας σε εθνικό επίπεδο για την πρόσβαση στην άμβλωση, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε τον σχετικό νόμο που διασφάλιζε το δικαίωμα στην διακοπή κύησης, το 2022.

Πηγή: BBC

Related…

Πηγή: huffingtonpost


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*


Τελευταία άρθρα

Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio