Οι 4 κορυφαίες και απλούστατες συμβουλές που δίνει ο Γκόρντον Ράμσεϊ για το πιο γευστικό στέικ



08/09/2024 - 16:25

Ζουμ στον σεφ την ώρα που αλατίζει το κρέας. Πολύ σημαντική στιγμή και με συγκεκριμένο τάιμινγκ κατά Ράμσεϊ. Ζουμ στον σεφ την ώρα που αλατίζει το κρέας. Πολύ σημαντική στιγμή και με συγκεκριμένο τάιμινγκ κατά Ράμσεϊ. 

Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τη και εκείνοι που τη λατρεύουν. Ορκιζόμαστε να χρησιμοποιούμε μόνο μαντεμένια τηγάνια, συγκεκριμένα κομμάτια μπριζόλας και να αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πριν το μαγειρέψουμε τελικά.

Μπορεί να είναι πολύ εύκολο να πλησιάσω όλες τις διαφορετικές απόψεις για μπριζόλες, αλλά για μένα, το μόνο άτομο που εμπιστεύομαι σε τέτοια θέματα είναι ο αγαπημένος σεφ όλων, Γκόρντον Ράμσεϊ.

Μιλώντας στο BBC Good Food, ο διάσημος σεφ έδωσε μια απλή συμβουλή για να ελέγξουμε ότι η μπριζόλα είναι έτοιμη, λέγοντας: «Ας χρησιμοποιήσουμε τα δάχτυλά μας για να ”τσιγκλίσουμε” το κρέας. Όταν είναι άψητο, σχεδόν ωμό θα το νιώσουμε απαλό. Οταν είναι μισοψημένο θα πρέπει να είναι λίγο ”ελαστικό”, κι όταν είναι καλοψημένο θα το νιώθουμε πολύ πιο σταθερό».

Συμβουλές που είναι πολύ εύκολο να θυμόμαστε σε σχέση με τα μυριάδες tips που ακούμε από όσους αγαπούν το κρέας. 

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη ώρα να αλατίσουμε το κρέας μας;

Ενώ μερικοί άνθρωποι ορκίζονται ότι καρυκεύουν τη μπριζόλα πολύ νωρίτερα, ο Gordon συμβουλεύει να μην το κάνουμε αυτό εντελώς.

Ανέφερε: «Μην βάζουμε αλάτι στην μπριζόλα μέχρι λίγο πριν το μαγείρεμα, καθώς το αλάτι αφαιρεί την υγρασία από το κρέας».

Ο Γκόρντον αποκάλυψε ότι πασπαλίζει θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι σε ένα πιάτο και πιέζει τις μπριζόλες στο συγκεκριμένο καρύκευμα λίγο πριν τις μαγειρέψει.

Όσο για το που να μαγειρέψουμε πραγματικά τη μπριζόλα; Ένα βαρέως τύπου αντικολλητικό τηγάνι είναι ιδανικό. Επιπλέον, συμβουλεύει τους μάγειρες να χρησιμοποιούν φυστικέλαιο (σ.σ.  φυστικέλαιο, γνωστό και ως αραχιδέλαιο ή αραχιδέλαιο, είναι ένα φυτικό έλαιο που προέρχεται από φιστίκια) για το μαγείρεμα μπριζόλας, καθώς μπορεί να αντέξει το μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να καεί και να χαλάσει τη γεύση.

Τέλος, για το φινίρισμα, ας μαγειρέψουμε με λίγο βούτυρο εκεί περίπου στο τελευταίο λεπτό. 

Κι όσον αφορά στο σερβίρισμα, ο Γκόρντον λέει: 

«Οι προσωπικές μου προτιμήσεις είναι: rib-eye με μανιτάρια και σάλτσα κρεμμυδιού και κόκκινου κρασιού, fillet steak με πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές και σάλτσα bois boudrin και T-bone με μαραμένο σπανάκι και σάλτσα μανιταριών».

Μας άνοιξε η όρεξη!

Πηγή: huffingtonpost


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*


Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio