«Νεύρα» Τραμπ με τον Πούτιν: «Βομβαρδίζουν σαν τρελοί» στην Ουκρανία
08/04/2025 - 22:06

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, είπε σε δημοσιογράφους αργά τη Δευτέρα πως «δεν είναι χαρούμενος με αυτό που συμβαίνει» στην Ουκρανία, κατηγορώντας τη Ρωσία πως «βομβαρδίζει σαν τρελή αυτή τη στιγμή».
To Κρεμλίνο απορρίπτει τις κατηγορίες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη ότι κωλυσιεργεί όσον αφορά στις προσπάθειες της κυβέρνησης Τραμπ για κατάπαυση πυρός στον πόλεμο. Στη γενέτειρα του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι, Κρίβι Ριχ, κηδεύτηκαν 20 άνθρωποι, περιλαμβανομένων εννιά παιδιών, που σκοτώθηκαν σε ρωσική πυραυλική επίθεση την περασμένη Παρασκευή.
Ο Ζελένσκι παραδέχτηκε από πλευράς του για πρώτη φορά ότι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν στο Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, που συνορεύει με την Ουκρανία. «Συνεχίζουμε να πραγματοποιούμε ενεργές επιχειρήσεις στις περιοχές των συνόρων στην εχθρική επικράτεια, και αυτό είναι απόλυτα δίκαιο- ο πόλεμος πρέπει να επιστρέψει εκεί από όπου ήρθε» είπε τη Δευτέρα, αναφερόμενος και στο Κουρσκ της Ρωσίας, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις διατηρούν ακόμα κάποια από τα εδάφη που κατέλαβαν μετά από επίθεση που πραγματοποίησαν πέρυσι (οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ανακτήσει τα περισσότερα).
Με πληροφορίες από BBC
Πηγή: huffingtonpost
Σχετικά άρθρα
- Ολοκληρώθηκε η συνομιλία Τραμπ- Πούτιν για την Ουκρανία (1.000)
- Έτοιμος να διαπραγματευτεί για την Ουκρανία, μα όχι με τον Ζελένσκι, δηλώνει ο Πούτιν (0.967)
- O Πούτιν με στολή παραλλαγής στο Κουρσκ: Πρώτη του επίσκεψη μετά την ουκρανική επίθεση (0.967)
- Τραμπ: Ετοιμάζουμε συνάντηση με τον Πούτιν για να τελειώνουμε με τον πόλεμο στην Ουκρανία (0.967)
- Ο Τραμπ και ο Πούτιν συζήτησαν και για...παιχνίδια χόκεϊ (0.936)
Δημοσίευση από AutoPolis, Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα