«Νεκρός» ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ σύμφωνα με το Ισραήλ



17/10/2024 - 18:06

Ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, που διαδέχθηκε στην ηγεσία του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος τον Ισμαήλ Χανίγια μετά τη δολοφονία του στην Τεχεράνη τον Αύγουστο του 2024.Ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία , που διαδέχθηκε στην ηγεσία του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος τον Ισμαήλ Χανίγια μετά τη δολοφονία του στην Τεχεράνη τον Αύγουστο του 2024.

Ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, «είναι νεκρός», σύμφωνα με όσα δηλώνουν Ισραηλινοί αξιωματούχοι στα ΜΜΕ της χώρας. Υπουργοί που συμμετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας ενημερώθηκαν ότι ο Σινουάρ είναι πιθανότατα νεκρός, τόνισαν δύο άλλοι αξιωματούχοι.

Μια πηγή ασφαλείας δήλωσε ότι πραγματοποιούνται εξετάσεις DNA στο πτώμα ενός μαχητή, για να εξακριβωθεί αν αυτό είναι του Σινουάρ. Στο μεταξύ, ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, έγραψε στο Twitter: «Θα φτάσουμε σε κάθε τρομοκράτη και θα τον εξοντώσουμε».

Στην ανάρτησή του ο υπουργός Άμυνας επισύναψε φωτογραφίες του πρώην στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντέιφ, και του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, με τις φωτογραφίες μαρκαρισμένες με ένα κόκκινο «Χ» ενώ, μια τρίτη μαύρη φωτογραφία είναι και αυτή μαρκαρισμένη με «Χ», σε μια προφανή αναφορά στον Σινουάρ.

“You will pursue your enemies and they will fall before you by the sword.” – Leviticus 26

Our enemies cannot hide. We will pursue and eliminate them. pic.twitter.com/FDJ7obPIM7

— יואב גלנט – Yoav Gallant (@yoavgallant) October 17, 2024

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν «σκληρές» φωτογραφίες του δολοφονηθέντος Σινουάρ.

Ο Σινουάρ ήταν ο βασικός αρχιτέκτονας της επίθεσης στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023 που πυροδότησε τον πόλεμο στη Γάζα, και διαδέχθηκε στην ηγεσία του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος τον Ισμαήλ Χανίγια που δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη τον Αύγουστο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σύνοδος Κορυφής: Σκληραίνει η στάση για την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού – Διχασμένοι οι «27»

Μητσοτάκης στους FT: Επιφυλακτική η Ελλάδα για την εξωτερική ανάθεση της μεταναστευτικής πολιτικής

Ιταλία: «Οικουμενικό αδίκημα» η παρένθετη μητρότητα με νόμο του κοινοβουλίου

Πηγή: huffingtonpost


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*


Τελευταία άρθρα

Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio