Νέο παραλήρημα Μπαχτσελί: Έκλεψαν τα Δωδεκάνησα από την Τουρκία, να προσέχει η Αθήνα
15/01/2025 - 03:47
Σε νέο, ιδιαίτερα προκλητικό παραλήρημα επιδόθηκε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, ο οποίος ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, πως «σφετερίστηκαν και έκλεψαν τα Δωδεκάνησα από τους πραγματικούς ιδιοκτήτες τους, το τουρκικό έθνος, μέσω κόλπων. Είναι εντελώς όνειρο (αδιανόητο) να ζει η Τουρκία χωρίς αυτά».
Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι η χώρα του δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τα «κυριαρχικά δικαιώματά της» στη «Γαλάζια Πατρίδα», και «συμβούλεψε» την Αθήνα να «προσέχει τα βήματά της».
Αναφέρθηκε επίσης στις εξελίξεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, λέγοντας πως η Τουρκία είναι έτοιμη να «δώσει τέλος στην τρομοκρατία» και να «ξαναγράψει ιστορία με περιφερειακή σταθερότητα», ενώ, αναφερόμενος στους αντάρτες του ΡΚΚ, είπε πως «πρέπει είτε να θάψουν τα όπλα τους είτε να αντιμετωπίσουν το αναπόφευκτο τέλος τους».
Devlet Bahçeli:
12 Ada gasp edilmiş, asıl sahibi olan Türk milletinden ayak oyunları ile çalınmıştır. 12 Ada’nın Türkiyesiz yaşaması tam bir hayaldir. pic.twitter.com/X7ysubCQIp
— gdh (@gundemedairhs) January 14, 2025
Devlet Bahçeli:
Türkiye, Mavi Vatan’daki egemen haklarından asla vazgeçmeyecektir.
Atina yönetiminin ayağını denk almasını tavsiye ediyorum. pic.twitter.com/bmDERA54mP
— gdh (@gundemedairhs) January 14, 2025
Πηγή: huffingtonpost
Σχετικά άρθρα
- «Η Ελλάδα δεν παραιτείται από το δικαίωμα στην άμυνα»: ΥΠΕΞ προς παραληρούντα Μπαχτσελί (0.960)
- Μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα: Τι απαντά ο Γεράσιμος Παραδόπουλος στις προβλέψεις Ολλανδού ερευνητή (0.174)
- Στενό Κάσου - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: «Δεν έχει υπάρξει ένταση, ούτε κίνδυνος επεισοδίου» (0.041)
- Στενό Κάσου - Καρπάθου: Τουρκικά πολεμικά πλοία στα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων (0.041)
- ΑΟΖ, ελληνοτουρκικές σχέσεις, Κύπρος, Μέση Ανατολή στο τραπέζι: Γεραπετρίτης - Φιντάν στο ΥΠΕΞ (0.041)
Δημοσίευση από AutoPolis, Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα