Θάνατος 47χρονης ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας: Tέσσερις Συλλήψεις
25/04/2025 - 21:52

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για το δυστύχημα στο λιμάνι της Πάτρας, το πρωί της Παρασκευής (25/4) που είχε αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της 47χρονη ναυτικός.
Για το περιστατικό συνελήφθησαν ο οδηγός του τράκτορα, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμέλειας, ο καπετάνιος, ο ύπαρχος και ο υπεύθυνος για τον καταπέλτη του πλοίου, οι οποίοι κατηγορούνται για έκθεση σε κίνδυνο (άρθρο 306 του Ποινικού Κώδικα).
Οι τέσσερις συλληφθέντες θα οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.
Η 47χρονη βρισκόταν στον καταπέλτη του πλοίου, που είχε καταπλεύσει στο λιμάνι της Πάτρας προερχόμενο από τη Βενετία τις πρώτες πρωινές ώρες.
Κατά τη διαδικασία εκφόρτωσης οχημάτων –κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από τις αρμόδιες Αρχές– ο οδηγός φορτηγού οχήματος φέρεται να μην είδε τη ναυτικό και την ώρα της εξόδου να την παρέσυρε και να την τραυμάτισε θανάσιμα.
Η 47χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε έπειτα από αδιαθεσία και ο 44χρονος οδηγός του οχήματος, ενώ την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο της Πάτρας.
Θάνατος 47χρονης ναυτικού: Απεργία στο λιμάνι
Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, με αφορμή το τραγικό αυτό περιστατικό, κήρυξε 24ωρη απεργία στο λιμάνι της Πάτρας από τις 7 το βράδυ απόψε.
Την άμεση διερεύνηση του τραγικού δυστυχήματος ζητεί με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), κάνοντας παράλληλα λόγο για «σωρηδόν παραβίαση των μέτρων ασφαλείας».
«Είναι λυπηρό που για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται με τον χειρότερο τρόπο ότι όταν τα μέτρα ασφαλείας, σε όλο το φάσμα της ναυτεργασίας και της ναυσιπλοΐας που θα πρέπει να τηρούνται, παραβιάζονται, αυτό εγκυμονεί θανάσιμους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή», τονίζει.
Συλλυπητήρια στην οικογένεια της ναυτικού εξέφρασε με ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας.
«Να μην ξεχνάμε ποτέ ότι οι άνθρωποι αυτοί αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο καθημερινά στη θάλασσα. Η προστασία και η ασφάλειά τους πρέπει να είναι πάντα πρώτη προτεραιότητα. Για το συμβάν έχει διαταχθεί ΕΔΕ», επισήμανε.
Πηγή: huffingtonpost
Σχετικά άρθρα
- Unique Post
Δημοσίευση από AutoPolis, Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα