Η μικρή, απλούστατη αλλαγή κίνησης στο τρίψιμο του τυριού που θα αλλάξει τη ζωή μας



16/10/2024 - 15:08

Το υπέροχο ιταλικό τυρί παρμεζάνα σε κομμάτι και τριμμένηΤο υπέροχο ιταλικό τυρί παρμεζάνα σε κομμάτι και τριμμένη
Δεν περνάει εβδομάδα που να μην μάθω ότι κάνω λάθος εκτελώντας σε κάποια βασική εργασία. Πρώτον, έμαθα ότι δεν πρόσθεσα ένα κρίσιμο συστατικό στη σάλτσα για τα ζυμαρικά μου. Στη συνέχεια, ανακάλυψα ότι ο καλύτερος τρόπος για να βράσουμε την πατάτα για να φτιάξουμε πολτό δεν είναι στο νερό.

Αλλά όταν πρόκειται για το τρίψιμο του τυριού, πάντα πίστευα ότι «πρέπει να υπάρχει καλύτερος τρόπος».

Ευτυχώς ένας χρήστης του Instagram σε ένα Reel μοιράστηκε ότι υπάρχει, στην πραγματικότητα, μια μέθοδος που είναι πιο γρήγορη, χωρίς προβλήματα και λιγότερο πιθανό να «γδάρει» τις αρθρώσεις μας — και είναι τόσο απλή που δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν την είχα σκεφτεί ποτέ.

Σε μια ανάρτηση στο Instagram με τίτλο «Πράγματα που έπρεπε να ξέρετε αλλά δεν ξέρατε», ο χρήστης του ιστότοπου That’s Interesting γύρισε τον τρίφτη του κουτιού στο πλάι πάνω από ένα φύλλο ρολού κουζίνας.

 Έπειτα απλά άρχισε να τρίβει το τυρί τους στην οριζόντια επιφάνεια, αφήνοντας το ρολό από την άλλη πλευρά του τρίφτη να «μαζέψει» το τριμμένο τυρί.

Δεν είναι ο μόνος. Μιλώντας στο Epicurious, ο σεφ Φρανκ Πρότο αποκάλεσε τη μέθοδο πάνω-κάτω που χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι από εμάς «στυλ γιαγιάς».

Αντίθετα, «απλώνει» τον τρίφτη του σε ένα ταψί και το τρίβει οριζόντια.

Η μέθοδός του έχει το πλεονέκτημα, όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «κάνουμε λιγότερη δουλειά». Γιατί; «Χρησιμοποιούμε το σώμα μας κι όχι κατ′ ανάγκη τους μυς μας». 

Πολλοί δεν μπορούν να πιστέψουν ότι δεν γνωρίζουν αυτό το κόλπο. 

«Νιώθω κάπως αμήχανα τώρα», ανέφερε ένας ακόλουθος. «Αυτό θα αλλάξει τη ζωή μου», σχολίασε κάποιος άλλος. 

Κι ενώ κάποιος άλλος, με τη σειρά του, ανέφερε ότι «το γνώριζαν αυτό από το 1989 (κι είναι) κοινή λογική», συμπλήρωσε ότι «σε κάθε περίπτωση συγκαταλέγομαι στην πλειοψηφία που διαφωτίστηκε πρόσφατα». 

Και μια και που το λέμε, μερικοί άνθρωποι επεσήμαναν ότι ένα λεπτό στρώμα ρολού κουζίνας μπορεί να μην είναι αρκετό για να προστατεύσει τον πάγκο μας από γρατσουνιές, αν τρίβουμε το τυρί με πολλή δύναμη.

Το λαμβάνουμε, λοιπόν, κι αυτό υπόψη. 

Πηγή: huffingtonpost


Σχετικά άρθρα

  • Unique Post

Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*


Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio