Η Μαυρούπολη και το «Κόκκινο Δεξί Χέρι» στο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως



05/09/2024 - 09:55

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου ο συγγραφέας Λευτέρης Αναγνωστόπουλος θα βρίσκεται στο περίπτερο 238, της Άνω Τελείας, 11:00-12:30, για να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του «Το Κόκκινο Δεξί Χέρι» και να συνομιλήσει με τους αναγνώστες του στο πλαίσιο του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου, το οποίο διοργανώνεται στο Πεδίον του Άρεως (6-22 Σεπτεμβρίου).

Στη δυστοπική Μαυρούπολη, μια κοινωνία καθόλου μακρινή χρονικά και ηθικά από τις σύγχρονες δυτικές μητροπόλεις, η διαφθορά, η απληστία και η απάθεια είναι νόμοι τους οποίους οι πολίτες πρέπει να υπακούν αν θέλουν να επιβιώσουν στα απόκοσμα σοκάκια της. Ξεκινώντας από ένα αυτοκινητικό δυστύχημα, ένα ολόκληρο κουβάρι οικονομικοπολιτικής διαπλοκής και σχέσεων εξάρτησης ξετυλίγεται από τον κεντρικό ήρωα στην προσπάθειά του να πάρει εκδίκηση. Όταν το σχέδιό του μπει στην τελική ευθεία, θα αποκαλυφθεί πως τίποτα στην πόλη δεν είναι όπως νομίζαμε…

Η Μαυρούπολη, μια πόλη πραγματική για τους χαρακτήρες του βιβλίου, είναι για τον αναγνώστη αυτό που κουβαλάει μέσα του στην καθημερινότητά του, ένα μέρος για να καθρεφτίζει τα προβλήματα και τις ανησυχίες του. Όλοι μένουν στη Μαυρούπολη, απλώς κάποιοι δεν το γνωρίζουν ακόμη.

Το «Κόκκινο Δεξί Χέρι» σάς περιμένει στο περίπτερο 238!

alt

Κείμενο οπισθόφυλλου

Ακολούθησε τον ήχο των σειρήνων· υπάρχει μια πόλη που είναι κοντύτερα απ’ όσο φαντάζεσαι. Εδώ θηρία ζουν σαν βασιλιάδες, τρέφονται με τα όνειρα και τις επιθυμίες σου. Εδώ η ελπίδα πεθαίνει και εδώ θα χάσεις τη δική σου.

Πλησίασε· βλέπεις τα φώτα στα κτίρια; Η αίθουσα αναμονής για την κόλαση έχει φτιαχτεί από νέον. Ακούς τη μουσική; Οι πιο μελαγχολικές νότες πιάνου, λίγο σαξόφωνο για συνοδεία, λίγο βιολί. Μπορείς να αφήσεις την ψυχή σου μαζί με το παλτό στην είσοδο.

Κοίτα τα αποτυπώματα στους τοίχους· το Κόκκινο Δεξί Χέρι! Η μπογιά που στάζει φαίνεται πως κάνει τον τοίχο να ματώνει. Έλα πιο κοντά, κάποιος θέλει να σου μιλήσει. Του αρέσει να μιλάει κυρίως για τον εαυτό του, θα σου πει και τι πρέπει να κάνεις. Μη φοβάσαι, είναι αργά για να γυρίσεις πίσω. Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να σε γνωρίσουν εδώ… Στη Μαυρούπολη.

Ο συγγραφέας

Ο Λευτέρης Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1996 και ζει στη Νέα Πέραμο. Ασχολείται με τη συγγραφή και τη σκηνοθεσία. Το «Κόκκινο Δεξί Χέρι» είναι το πρώτο του , εναρκτήριο μιας σχεδιαζόμενης σειράς αυτοτελών μυθιστορημάτων με γενικό τίτλο «Εδώ Μαυρούπολη».

Adblock test (Why?)

Πηγή: elculture


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Πολιτισμός και Ψυχαγωγία

Σχολιάστε το άρθρο

*


Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio