Ερυθρά Θάλασσα: Διασώθηκε το πλήρωμα του ελληνόκτητου τάνκερ «SOUNION»- νέα απόπειρα επίθεσης



22/08/2024 - 13:17

Εικόνα από το περιστατικό στην Ερυθρά ΘάλασσαΕικόνα από το περιστατικό στην Ερυθρά Θάλασσα

Νέα απόπειρα επίθεσης κατά του υπό ελληνική σημαία τάνκερ MV SOUNION έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Ερυθρά Θάλασσα- ενώ το πλήρωμα εγκατέλειψε το σκάφος και διασώθηκε με επιτυχία από γαλλικό πολεμικό πλοίο.

Το δεξαμενόπλοιο, το οποίο είχε αποπλεύσει από το Ιράκ για Αγίους Θεοδώρους με πλήρωμα 25 άτομα (αλλοδαποί υπήκοοι) είχε δεχτεί επίθεση την Τετάρτη από δύο μικρά σκάφη, οι επιβαίνοντες των οποίων άνοιξαν πυρ εναντίον του, με τον κυβερνήτη να αναφέρει τρεις εκρήξεις, ενώ, σύμφωνα με αναφορές, ανταπέδωσαν πυρά ένοπλοι φρουροί που επέβαιναν στο δεξαμενόπλοιο. Όπως αναφερόταν σε ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, δέχτηκε την επίθεση ενώ έπλεε 72 νμ δυτικά της Χοντέιντα της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα, με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιών στο σκάφος και την ακινητοποίησή του. 

Στιγμιότυπο από το περιστατικόΣτιγμιότυπο από το περιστατικό

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως η ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες» (EUNAVFOR ASPIDES), ανταποκρινόμενη σε αίτημα της ναυτιλιακής και του καπετάνιου του πλοίου έστειλε μονάδα με σκοπό την παροχή προστασίας στο εμπορικό και τη διάσωση του πληρώματός του. Κατά τη διάρκεια της προσέγγισης του γαλλικού πολεμικού στην περιοχή του συμβάντος, τα ξημερώματα της Πέμπτης εξουδετερώθηκε ένα μη επανδρωμένο όχημα επιφανείας (USV) το οποίο θεωρήθηκε πως αποτελούσε απειλή για το MV SOUNION και το πλήρωμά του.

Στιγμιότυπο από το περιστατικόΣτιγμιότυπο από το περιστατικό

Το πλήρωμα του εγκατέλειψε το σκάφος και διασώθηκε επιτυχώς. Οι εν λόγω πηγές επισημαίνουν ότι τα μέλη του εγκατέλειψαν το πλοίο με δική τους απόφαση και ότι το τάνκερ παραμένει ακινητοποιημένο στην περιοχή.

Πηγή: huffingtonpost


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*


Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio