«Εμφύλιος» στους Ultras της Ιντερ με πυροβολισμό, μαχαίρωμα και έναν νεκρό (βίντεο)



04/09/2024 - 21:17

Ένας ultra της Ίντερ που συνδέεται με τη μαφιόζικη ομάδα Ντράνγκετα με έδρα την Καλαβρία έχασε τη ζωή του ενώ ο επικεφαλής των ultras των Νερατζούρι τραυματίστηκε σε επεισόδιο με πυροβολισμούς και μαχαίρι στο Cernusco sul Naviglio, κοντά στο Μιλάνο, την Τετάρτη, δήλωσαν τοπικές πηγές.

Ο αρχηγός των ultra που πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε ήταν ο Andrea Beretta, 49 ετών, ενώ ο οπαδός που φέρεται να μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου ήταν ο Antonio Bellocco, 39 ετών.

Οι δύο συγκρούστηκαν για ένα άγνωστο μέχρι στιγμής θέμα, αν και ορισμένα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η κόντρα τους είχε ως φόντο την αρχηγία στους Ultras των Νερατζούρι. 

Ο Beretta συνελήφθη ως ύποπτος για φόνο και φρουρείται σε νοσοκομείο του Μιλάνου.

Andrea #Beretta e Antonio #Bellocco sono due ultras tra i più in vista nella curva nord dell'#Inter.
Il primo ha ucciso il secondo stamattina.

Raccontiamo quanto accade nelle curve sul nuovo numero de @lavialiberahttps://t.co/Nsji4Ghn6vpic.twitter.com/5mvjHCY4Rq

— Andrea Giambartolomei (@AGiambart) September 4, 2024

Ο καυγάς ξέσπασε έξω από ένα γυμναστήριο πυγμαχίας όπου οι δύο προπονούνταν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο Balocco φέρεται να πυροβόλησε τον Beretta μέσα από ένα αυτοκίνητο Smart και ο αρχηγός των ultra φέρεται στη συνέχεια να μαχαίρωσε τον δράστη στο λαιμό και να τον σκότωσε παρά το γεγονός ότι είχε τραυματιστεί στο πόδι, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο Bellocco ήταν γόνος της ομώνυμης φατρίας Ντράνγκετα από το Rosarno κοντά στο Ρέτζιο Καλάμπρια.

Ήταν εγγονός του ιστορικού αφεντικού της φατρίας και γιος του Giulio Bellocco, ο οποίος πέθανε στη φυλακή τον Ιανουάριο, ενώ κρατείτο υπό το σκληρό καθεστώς φυλάκισης «41 bis» για καταδικασμένα στελέχη της μαφίας.

Sparatoria a Cernusco sul Naviglio, ucciso Antonio Bellocco, erede del clan di Rosarno. Ferito l’ultras dell’ Andrea Beretta. L’ipotesi di un regolamento di conti https://t.co/q13yiNdyGnpic.twitter.com/sxPWJQ07Va

— Repubblica Milano (@rep_milano) September 4, 2024

Ο ίδιος ο Antonio Bellocco είχε ποινικό μητρώο που σχετίζεται με τις δραστηριότητες της Ντράνγκετα, τη μεγαλύτερη, πλουσιότερη και ισχυρότερη μαφία της Ιταλίας, λόγω του ελέγχου του ευρωπαϊκού εμπορίου κοκαΐνης

Η είσοδός του πριν από περίπου ένα χρόνο στους κύκλους της ηγεσίας των ultra δημιούργησε τριβές που πιθανώς οδήγησαν στο αιματηρό συμβάν της Τετάρτης, σύμφωνα με την αστυνομία.

Πηγή: Ansa

Πηγή: huffingtonpost


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*


Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio