Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το ΠΑΣΟΚ: Μάχη Ν. Ανδρουλάκη, Χ. Δούκα, Άν. Διαμαντοπούλου



14/09/2024 - 11:55

Τρεις τουλάχιστον υποψήφιοι έχουν ισχυρές πιθανότητες να εκλεγούν στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην εσωκομματική κάλπη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Χάρης Δούκας, με τον κ. Ανδρουλάκη να προηγείται στον πρώτο γύρο.

Από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης προκύπτει πως ο νυν πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης διαθέτει ένα προβάδισμα, αν και όχι ιδιαίτερα ισχυρό, έναντι των αντιπάλων του, που διαφοροποιείται κατά περίπτωση με βάση τα κοινά/δεξαμενές ενδιαφέροντος. Η πλέον ισχυρή δεξαμενή για το νυν πρόεδρο του κόμματος είναι εκείνη όσων δηλώνουν πρόθεση ψήφου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθούν ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου με μικρές και εναλλασσόμενες διαφορές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφει ποσοστά που κυμαίνονται από 24% έως 28%, η Άννα Διαμαντοπούλου ακολουθεί με ποσοστό 20% έως 25%, ενώ ο Χάρης Δούκας συγκεντρώνει το 21% έως 23%, διατηρώντας ελπίδες για τη συμμετοχή στον δεύτερο γύρο.

Στο τμήμα εκείνο που σκέπτεται να προσέλθει στις κάλπες σημειώνει το καλύτερο ποσοστό του και ο κ. Γερουλάνος με 16%.

Τα σενάρια

Στο σενάριο όπου η κυρία Διαμαντοπούλου αντιμετωπίζει τον κ. Δούκα, κερδίζει με 49%-45%, ενώ όταν ο Ανδρουλάκης αναμετράται με τον Δούκα, επικρατεί με 43%-41%. Αντίστοιχα, ο Παύλος Γερουλάνος κερδίζει τον Χάρη Δούκα μόνο στο δείγμα της ευρύτερης εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ με 43%-41%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των ψηφοφόρων σε σχέση με την πολιτική τους τοποθέτηση. Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει ισχυρή στήριξη από τις κεντροαριστερές δυνάμεις, ενώ ο Χάρης Δούκας καταγράφει υψηλά ποσοστά μεταξύ των κεντροδεξιών ψηφοφόρων. Η Άννα Διαμαντοπούλου διατηρεί ισχυρές δυνάμεις τόσο στο κέντρο όσο και στα αριστερά.

Η δημοσκόπηση δείχνει, επίσης ότι ένα ποσοστό 7% από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και 19% από εκείνους του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν πρόθεση ψήφου στο ΠΑΣΟΚ, γεγονός που προσθέτει ενδιαφέρον στην τελική αναμέτρηση.

Στην παράσταση νίκης η πρωτιά φαίνεται να ανήκει στον κ. Ανδρουλάκη με τον κ. Δούκα να έρχεται δεύτερος και να κλείνει την ψαλίδα με 38%-34% στους ψηφοφόρους που δηλώνουν πως σίγουρα θα βρεθούν στις κάλπες του Οκτωβρίου, σε ένα ερώτημα στο οποίο Διαμαντοπούλου και Γερουλάνος συγκεντρώνουν μονοψήφια ποσοστά.

Adblock test (Why?)

Πηγή: capital


Σχετικά άρθρα

  • Unique Post

Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Διάφορες ειδήσεις

Σχολιάστε το άρθρο

*


Τελευταία άρθρα

Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio