Γαλλία: Ανδρας επί σειρά ετών προσκαλούσε δεκάδες άνδρες να βιάζουν τη ναρκωμένη σύζυγό του



02/09/2024 - 19:41

Για περίπου μία δεκαετία, ένας άνδρας στη νότια Γαλλία κατηγορείται ότι «στρατολογούσε» αγνώστους μέσω του διαδικτύου για να βιάζουν τη σύζυγό του, αφού τη νάρκωνε πρώτα βαριά με αγχολυτικά φάρμακα. Ο ίδιος και 50 συγκατηγορούμενοι του, μεταξύ των οποίων δημόσιοι υπάλληλοι και πυροσβέστες, δικάζονται τη Δευτέρα σε δικαστήριο της Αβινιόν, σε μια δίκη που αναμένεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες.

Μεταξύ του 2011 και του 2020, ο Dominique P., ένας 71χρονος πρώην υπάλληλος του παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας EDF, φέρεται να υποκίνησε περισσότερους από 70 άνδρες να βιάσουν τη σύζυγό του ενώ εκείνη βρισκόταν αναίσθητη στο σπίτι τους.

Από τους 72 υπόπτους, οι 50 έχουν ταυτοποιηθεί και δικάζονται. Αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιώτες, πυροσβέστες, δεσμοφύλακες, οδηγοί φορτηγών, ένας δημοσιογράφος και ένας δημοτικός σύμβουλος.

Οι άνδρες, ηλικίας 21 έως 68 ετών τότε, «στρατολογήθηκαν» μέσω ενός διαδικτυακού φόρουμ για το σεξ με την ονομασία «Without her knowing» (σ.σ εν αγνοία της).

Το θύμα, μια γυναίκα γύρω στα 70 έτη, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της, θα παραστεί στη δίκη και θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τους φερόμενους ως βιαστές της.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, δεν θυμάται τους βιασμούς και ανακάλυψε τι της είχε συμβεί μόλις την στιγμή της σύλληψης του συζύγου της.

Un procès hors norme s'est ouvert à Avignon. Un septuagénaire, Dominique P., est soupçonné d'avoir drogué son épouse pendant 10 ans pour la faire violer par une cinquantaine d'inconnus recrutés sur internet. Notre journaliste @VincePlvn a assisté à cette première matinée… pic.twitter.com/6qQVbaLLiT

— M6 Info (@m6info) September 2, 2024

Βιντεοσκοπούσε τους βιασμούς της γυναίκας του

O Dominique P. συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2020, αφού βρέθηκε να χρησιμοποιεί ένα στυλό με κρυφή κάμερα για να παίρνει μάτι γυναίκες στα αποδυτήρια ενός εμπορικού κέντρου στην πόλη Carpentras.

Όταν η αστυνομία ερεύνησε το σπίτι του σε ένα κοντινό χωριό, βρήκε πολυάριθμα βίντεο και φωτογραφίες της συζύγου του, εμφανώς αναίσθητης και συχνά σε εμβρυακή στάση, να βιάζεται από διαφορετικούς άνδρες.

Η αστυνομία βρήκε επίσης συνομιλίες σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα, την coco.gg, όπου ο Dominique P. προσκαλούσε ανθρώπους να έρθουν και να εκμεταλλευτούν σεξουαλικά τη σύζυγό του. Ο ιστότοπος, που καταγγέλθηκε από τις αρχές ως «άντρο αρπακτικών», έκλεισε από τα δικαστήρια τον Ιούνιο.

Οι εικόνες που βρέθηκαν στο κινητό του με κάμερα και στον υπολογιστή του επέτρεψαν στην αστυνομία να εντοπίσει 92 πράξεις βιασμού από 72 άνδρες.

Ένας από τους κατηγορούμενους, ένας πυροσβέστης, εμφανίζεται να φοράει τη στολή του κατά τη διάρκεια της πράξης. Οι εισαγγελείς λένε ότι ο υπολογιστής του περιείχε 728 εικόνες παιδιών που κακοποιούνταν σεξουαλικά.

???? Avui comença a Avingnon el judici contra Dominique P. (71) i 51 homes més per drogar i violar la seva dona durant més d'una dècada. La policia va descobrir milers d'imatges dels crims després de detenir-lo per gravar a dones sota la faldilla en un centre comercial el 2020.… pic.twitter.com/eqNJHzJmVt

— Feministes de Catalunya (@feministes_cat) September 2, 2024

Κάποιοι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται πως «δεν γνώριζαν» ότι επρόκειτο για βιασμό

Ο Dominique P. βρίσκεται πλέον στη φυλακή της Αβινιόν κατηγορούμενος για βιασμό κατά συναυτουργία και χορήγηση ναρκωτικών στην σύζυγό του.

Παραδέχεται ότι μερικές φορές έβαζε ισχυρά αγχολυτικά φάρμακα στο βραδινό γεύμα της συζύγου του χωρίς να το γνωρίζει η ίδια.

Ορισμένοι από τους συγκατηγορούμενους του ισχυρίζονται ότι δεν είχαν ιδέα ότι το θύμα δεν είχε συναινέσει και ότι πίστευαν ότι συμμετείχαν στις φαντασιώσεις ενός ακόλαστου ζευγαριού. Ένας από αυτούς αρνήθηκε ότι επρόκειτο για βιασμό, λέγοντας στους ανακριτές: «Είναι η γυναίκα του, μπορεί να κάνει ό,τι του γουστάρει μαζί της».

«Ολοι το ήξεραν» λέει ο ίδιος – Μόνο τρεις δεν προχώρησαν

Η πλειονότητα των κατηγορουμένων έκανε σεξ με το θύμα μία φορά, ενώ 10 από αυτούς πολλές φορές.

Ο Dominique P. υποστηρίζει ότι «όλοι γνώριζαν» ότι η σύζυγός του ναρκωνόταν χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Ενώ η έλλειψη συναίνεσης του θύματος έχει διαπιστωθεί – οι ειδικοί περιγράφουν την κατάστασή της ως «πιο κοντά σε κώμα παρά σε ύπνο» – το δικαστήριο θα πρέπει να αποφανθεί σχετικά με το πόσο ενήμεροι ήταν οι συγκατηγορούμενοι για αυτό εκείνη τη στιγμή.

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι όλοι είχαν ελεύθερη βούληση και θα μπορούσαν να είχαν φύγει από τη σκηνή. Η Dominique P. ισχυρίζεται ότι μόνο τρεις από τους κατηγορούμενους δεν προχώρησαν στη σεξουαλική πράξη.

Ο Dominique P. ισχυρίζεται ότι βιάστηκε από μια νοσοκόμα όταν ήταν εννέα ετών. Ο δικηγόρος του λέει ότι είναι έτοιμος να «αντιμετωπίσει τη γυναίκα και την οικογένειά του».

Ξεχωριστά, ο κύριος κατηγορούμενος έχει κατηγορηθεί για φόνο και βιασμό σε μια υπόθεση που χρονολογείται από το 1991 – κατηγορία την οποία αρνείται.

Έχει παραδεχτεί τις κατηγορίες για απόπειρα βιασμού από το 1999, αφού οι εξετάσεις DNA απέδειξαν ότι ήταν ο δράστης.

Πηγή: rfi

Πηγή: huffingtonpost


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*


Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio