Γάζα: Πατέρας έχασε τα δίδυμα του 4 ημερών την ώρα της ληξιαρχικής πράξης γέννησής τους (βίντεο)



14/08/2024 - 14:55

Ο Παλαιστίνιος πατέρας Mohammed Abu al-Qumsan, ο οποίος αναγκάστηκε να διαφύγει από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας στην πόλη Deir Al Balah λόγω των ισραηλινών επιθέσεων, κλαίει και θρηνεί καθώς δείχνει τα πιστοποιητικά γέννησης των διδύμων του μετά την είδηση ότι η σύζυγός του, τα 4 ημερών δίδυμα μωρά του και η μητέρα του πέθαναν μετά από ισραηλινές επιθέσεις στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Μαρτύρων Al-Aqsa στο Deir Al Balah της Γάζας στις 13 Αυγούστου 2024.Ο Παλαιστίνιος πατέρας Mohammed Abu al-Qumsan, ο οποίος αναγκάστηκε να διαφύγει από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας στην πόλη Deir Al Balah λόγω των ισραηλινών επιθέσεων, κλαίει και θρηνεί καθώς δείχνει τα πιστοποιητικά γέννησης των διδύμων του μετά την είδηση ότι η σύζυγός του, τα 4 ημερών μωρά του και η μητέρα του πέθαναν μετά από ισραηλινές επιθέσεις στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Μαρτύρων Al-Aqsa στο Deir Al Balah της Γάζας στις 13 Αυγούστου 2024.

Δίδυμα βρέφη τεσσάρων ημερών σκοτώθηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα, την ώρα που ο πατέρας τους υπέβαλε τη ληξιαρχική πράξη γέννησή τους, όπως δήλωσε ο ίδιος. 

Ο Mohamed Abuel-Qomasan αποκάλυψε ότι η σύζυγός του, Joumana Arafa, φαρμακοποιός στο επάγγελμα, είχε γεννήσει με καισαρική τομή τέσσερις ημέρες νωρίτερα και ανακοίνωσε την άφιξη των διδύμων στο Facebook, ανέφερε το Associated Press.

Την Τρίτη, ο Mohamed πήγε να εκδώσει ένα πιστοποιητικό γέννησης για τα δίδυμα μωρά του που γεννήθηκαν πριν από τέσσερις ημέρες, τότε έλαβε την είδηση ότι η οικογένειά του είχε τραυματιστεί στις ισραηλινές επιθέσεις ενώ έφερνε στο σπίτι το πιστοποιητικό γέννησης που είχε εκδώσει και όταν έφτασε στο νοσοκομείο Al-Aqsa Martyrs της πόλης, έμαθε ότι τελικά έχασε ολόκληρη την οικογένειά του. 

«Δεν ξέρω τι συνέβη», δήλωσε στο AP ενώ καθόταν στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν οι σοροί τους, κρατώντας τα πιστοποιητικά γέννησης των διδύμων. «Μου είπαν ότι ήταν μια οβίδα που χτύπησε το σπίτι».

Ο βομβαρδισμός από τον οποίο σκοτώθηκαν τα νεογέννητα – ένα αγόρι, ο Asser, και ένα κορίτσι, η Ayssel – σκότωσε επίσης τη μητέρα τους, την Arafa, καθώς και τη μητέρα της, τη γιαγιά των διδύμων. Ο Abuel-Qomasan και η σύζυγός του είχαν υπακούσει στις εντολές να εκκενώσουν την πόλη της Γάζας τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου. Αναζήτησαν καταφύγιο στο κέντρο της Γάζας, όπως τους είχε υποδείξει ο ισραηλινός στρατός.

Ο ισραηλινός στρατός δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό των χτυπημάτων, ανέφερε το AP.

Βομβαρδισμοί σχολείων – Εκατοντάδες νεκρά παιδιά 

Το υπουργείο Υγείας στη δήλωσε ότι 115 νεογέννητα έχουν σκοτωθεί στην περιοχή από την έναρξη του πολέμου. Σχεδόν 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές επιθέσεις στη από τις 7 Οκτωβρίου- χιλιάδες άλλοι πιστεύεται ότι είναι θαμμένοι κάτω από τα ερείπια. Περίπου 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν η Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και 250 πιάστηκαν όμηροι.

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι προσπαθεί να αποφύγει να βλάψει Παλαιστίνιους αμάχους και επιρρίπτει την ευθύνη για τους θανάτους τους στη Χαμάς επειδή οι μαχητές δρουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Από τις 4 Ιουλίου οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν βάλει στο στόχαστρο τουλάχιστον 21 σχολεία – εκ των οποίων κάποια στιγμή τέσσερα μέσα σε τέσσερις ημέρες – στα οποία βρίσκουν καταφύγιο Παλαιστίνιοι, σκοτώνοντας εκατοντάδες ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους παιδιά, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι τα σχολεία χρησιμοποιούνταν από πράκτορες της Χαμάς, χωρίς ωστόσο να προσκομίσει αποδείξεις.

Η επίθεση του Ισραήλ έχει αφήσει πίσω της χιλιάδες ορφανά – τόσα πολλά που οι τοπικοί γιατροί χρησιμοποιούν ένα ακρωνύμιο όταν τα καταγράφουν: WCNSF, ή «τραυματισμένο παιδί, χωρίς επιζώντα μέλη της οικογένειάς του». Τα Ηνωμένα Έθνη υπολόγισαν τον Φεβρουάριο ότι περίπου 17.000 παιδιά στη Γάζα ήταν ασυνόδευτα και ο αριθμός αυτός είναι πιθανό να έχει αυξηθεί έκτοτε.

Πηγή: Guardian

Πηγή: huffingtonpost


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*


Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio