Βουλή: Έρχεται τιμωρία για τον «εξτρεμιστή» Νίκο Παπαδόπουλο της Νίκης
11/03/2025 - 09:51

Αντιμέτωπος με τα αποτελέσματα των πράξεων και της επιλογής του να προχωρήσει σε κινήσεις θρησκευτικού εξτρεμισμού – επικαλούμενος μάλιστα και την βουλευτική του ιδιότητα – τίθεται πλέον ο Νίκος Παπαδόπουλος.
Ο γνωστός για τις – στην καλύτερη περίπτωση – παράταιρες απόψεις του, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νίκης, αναμένεται- σύμφωνα με πληροφορίες να δεχθεί μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά από τον Νικήτα Κακλαμάνη. Πρόκειται για την πιο βαριά τιμωρία που υπάρχει στο “ποινολόγιο” του κώδικα κοινοβουλευτικής δεοντολογίας και επιβάλλεται από τον ίδιο τον πρόεδρο της Βουλής.
Οι επίμαχες διατάξεις του Κώδικα, εστιάζουν κυρίως στην συμπεριφορά των βουλευτών εντός των ορίων της Αντιπροσωπίας, ωστόσο το γεγονός ότι ο κ. Παπαδόπουλος κατέστρεψε έργα στην Εθνική Πινακοθήκη δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο.
Εξάλλου, οι ενέργειες του παραβαίνουν τις διατάξεις του άρθρου 2 του Κώδικα που τονίζει πως οι βουλευτές οφείλουν να τηρούν τις αρχές της προστασίας του κύρους της Βουλής.
Η μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά επισύρει την ποινή της περικοπής του 1/4 της μηνιαίας αποζημίωσης του βουλευτή (άπαξ).
Πηγή: in.gr
Σχετικά άρθρα
- Νίκη AfD στη Θουριγγία, πολιτικός σεισμός για Βερολίνο-Σολτς, ήττα της φιλελεύθερης Δημοκρατίας (1.000)
- Βάνα Μπάρμπα εναντίον Νίκου Αναδιώτη: «Αυτό που συμβαίνει είναι φασισμός» (1.000)
- ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά καταδικάζουν τον βανδαλισμό στην Εθνική Πινακοθήκη από τον βουλευτή της Νίκης (1.000)
- Χριστόφορος Κατσαδιώτης: Ποιος είναι ο καλλιτέχνης που «προκάλεσε» τη σύλληψη βουλευτή της Νίκης (1.000)
- Χειροπέδες στον βουλευτή της «Νίκης» Νίκο Παπαδόπουλο - Προκάλεσε φθορές στην Εθνική Πινακοθήκη (1.000)
Δημοσίευση από AutoPolis, Βρίσκεται στις κατηγορίες Πολιτική