Αυστραλία: Πέθανε ο Sphen, ο διάσημος ομοφυλόφιλος πιγκουίνος (Βίντεο)



22/08/2024 - 13:17

..

O Sphen, o πιγκουίνος γκεντού, πέθανε στην , σε ηλικία 11 ετών, αφήνοντας πίσω του τον σύντροφό του, Magic.

Οι δυο τους έγιναν παγκόσμιοι σταρ το 2018 όταν ερωτεύτηκαν στο ενυδρείο Sea Life του Σίδνεϊ, ενώ αργότερα υιοθέτησαν και μεγάλωσαν δύο μικρά πιγκουινάκια.

Ο αντίκτυπος του ζευγαριού ως σύμβολο ισότητας ήταν τεράστιος σε όλο τον κόσμο, όπως ανέφερε το Sea Life Sydney Aquarium σε ανακοίνωση την Πέμπτη. Η ιστορία αγάπης τους ενέπνευσε ακόμα και άρμα στο καρναβάλι του Mardi Gras, ενώ περιλήφθηκε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Νέας Νότιας Ουαλίας και εμφανίστηκε στη σειρά του Netflix, Atypical.

Το ενυδρείο Sea Life Sydney δήλωσε ότι ο Sphen είχε «ανυπολόγιστο» αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο ως σύμβολο ισότητας, σύμφωνα με το BBC,

Η υγεία του πιγκουίνου είχε επιδεινωθεί τις ημέρες που προηγήθηκαν του θανάτου του, και η κτηνιατρική ομάδα του ενυδρείου έλαβε τη δύσκολη απόφαση νωρίτερα αυτό το μήνα να κάνει ευθανασία στον Sphen για να τερματιστεί ο πόνος και η ταλαιπωρία του. Η έρευνα για τα αίτια της επιδείνωσης της υγείας του βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Η απώλεια του Sphen είναι σπαρακτική για την αποικία των πιγκουίνων, την ομάδα και όλους όσοι εμπνεύστηκαν ή επηρεάστηκαν θετικά από την ιστορία του Sphen και του Magic», ανέφερε σε δήλωσή του ο γενικός διευθυντής του ενυδρείου, Richard Dilly.

«Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία για να προβληματιστούμε και να γιορτάσουμε τη ζωή του Sphen, να θυμόμαστε τι είδωλο ήταν».

Οι πιγκουίνοι γκεντού ζουν κατά μέσο όρο 12 με 13 χρόνια και είναι γνωστό ότι είναι ρομαντικοί μονογαμικοί.

Ο 8χρονος Magic πήγε να δει νεκρό τον Sphen, μια κίνηση που εκτιμάται ότι θα βοηθήσει τον πιγκουίνο να καταλάβει ότι ο σύντροφός του δεν θα επιστρέψει. Άρχισε αμέσως να τραγουδάει, ανέφερε το ενυδρείο, κάτι που ανταπέδωσε η ευρύτερη αποικία πιγκουίνων.

«Η ομάδα επικεντρώνεται τώρα στον Magic, ο οποίος σύντομα θα προετοιμαστεί για την πρώτη του αναπαραγωγική περίοδο χωρίς τον Sphen», δήλωσε ο κ. Dilly.

Related…

Πηγή: huffingtonpost


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*


Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio