Αγωγή κατά της Μάιλι Σάιρους – Κατηγορείται ότι το Flowers κοπιάρει τραγούδι του Bruno Mars



17/09/2024 - 20:27

Η Μάιλι Σάιρους ερμηνεύει το «Flowers» στην τελετή απονομής των 66ων Βραβείων Grammy, 4 Φεβρουαρίου 2024, Λος Άντζελες. (AP Photo/Chris Pizzello)Η Μάιλι Σάιρους ερμηνεύει το «Flowers» στην τελετή απονομής των 66ων Βραβείων Grammy, 4 Φεβρουαρίου 2024, Λος Άντζελες. (AP Photo/Chris Pizzello)

Αγωγή σε βάρος της Μάιλι Σάιρους με την κατηγορία ότι η ίδια και οι συν-δημιουργοί του σινγκλ «Flowers» που κυκλοφόρησε το 2023, αντέγραψαν μέρη του τραγουδιού «When I Was Your Man» του Bruno Mars του 2013, κατέθεσε η Tempo Music Investments.

Στην αγωγή, που κατατέθηκε τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες και στην οποία ο Mars δεν κατονομάζεται ως ενάγων, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το «Flowers» αποτελεί μη εξουσιοδοτημένη «εκμετάλλευση» του τραγουδιού του Mars. Κατονομάζονται οι συνθέτες Gregory Hein και Michael Pollack, ενώ η Sony Music Publishing, η Apple, η Target, η Walmart και άλλες εταιρείες κατηγορούνται για τη διανομή του τραγουδιού.

Η Tempo Music ζητά αποζημίωση που δεν έχει ακόμη καθοριστεί, καθώς και να απαγορευτεί στη Μάιλι Σάιρους να αναπαράγει, να διανέμει και να ερμηνεύει δημόσια το τραγούδι.

Η αγωγή αναφέρει μεταξύ άλλων: «Κάθε θαυμαστής του When I Was Your Man του Bruno Mars γνωρίζει ότι το Flowers της Miley Cyrus δεν έκανε όλη αυτή την επιτυχία από μόνο του. Το Flowers αντιγράφει πολυάριθμα μελωδικά, αρμονικά και στιχουργικά στοιχεία του When I Was Your Man … Με βάση τον συνδυασμό και τον αριθμό των ομοιοτήτων μεταξύ των δύο ηχογραφήσεων, είναι αναμφισβήτητο ότι το Flowers δεν θα υπήρχε χωρίς το When I Was Your Man. Με το Flowers, οι Cyrus, Hein και Pollack δημιούργησαν ένα παράγωγο έργο του When I Was Your Man χωρίς άδεια».

Η Μάιλι Σάιρους απέσπασε εφέτος τα Βραβεία Grammy για την Ηχογράφηση της Χρονιάς και την Καλύτερη Ποπ Σόλο ερμηνεία για το «Flowers», που είναι και τα πρώτα της Grammy. Το τραγούδι ήταν οκτώ εβδομάδες Νο 1 στις ΗΠΑ και 10 εβδομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με πληροφορίες από Guardian

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αγνώριστη η Lady Gaga στο «Die With a Smile» με τον Bruno Mars

The Life of Chuck: Το αουτσάιντερ που κέρδισε το κορυφαίο βραβείο στο Φεστιβάλ του Τορόντο

«Τα Πάθη του Χριστού»: Ο Μελ Γκίμπσον στη Μάλτα για το σίκουελ της ταινίας

Πηγή: huffingtonpost


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*


Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio